VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GÖYNÜK TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARACAK

14 Eylül 2020

..........................................

Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya şu günlerde önemli bir kurumu ilçeye kazandırmak için var gücüyle çalışıyor. Çankaya bu projeyi hayata geçirebilirse Türkiye’de bir ilki Göynük gerçekleştirmiş olacak.

Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya Göynük’ün geleceği için var gücüyle çalışmaya devam ediyor. Çankaya ilçe için önemli projelere imza atmak için gün sayıyor. Göynük’te Akşemseddin Hazretleri’nin tanıtım faaliyetlerini gerçekleştirmek için kurulan vakıf tarafından ilçeye bir tane Alternatif Tıp Üniveristesi kurulacak. Özellikle hastalık öncesi sağlıklı yaşam vurgusu ile uygulandığı ülkelerde insanların hastalıktan uzak, uzun kaliteli yaşam için çözümler sunacak olan üniversite ilçenin sağlıkla ilgili yanını ön plana çıkartacak. Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya kurulacak üniveriste için hazırlık çalışmalarının sonuna geldiklerini söyleyerek açıklamalar yaptı. Çankaya şu değerlendirmeleri yaptı:

HEM MANEVİ KİMLİĞİ HEM DE TIBBİ KİMLİĞİ İLÇEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Akşemseddin Hazretleri’nin hem manevi kimliği hem de tıbbi kimliği ilçemiz için çok önemli bir noktada duruyor. Ömer Sekin Hazretleri’nin de bu özellikleri çok fazla. Her iki hazret Hacı Bayram Veli Hazretleri’nin halifesi olarak gönderilmişler. Din devlet ilişkisini laik çerçevede rotasına oturtan önemli mübarek zatlar. Bu âlimlerin döneminde biliyorsunuz çağ açılıp, çağ kapanmıştır. Gerçekten Türk-İslam sentezinin en güzel yaşandığı dönemdir. Biz ne zaman İslam dinini ters anlamaya başladık biz ne zaman milliyetçiliği ters anlamaya başladık bu haçlı zihniyeti bizi yavaş yavaş avucunun içine aldı. Tekrar kurtulabilmemiz için o değerlere tekrar sahip olmamız gerekir.

İNŞALLAH DEVLETİMİZİN ÜST KADEMELERİ DE DESTEKLER

Göynük’te bildiğiniz gibi termal işletmeler açıldı. O termal işletmelerin bize bir teklifi oldu. Biz Akşemseddin Hazretleri ile ilgili anma günleri yapabilmek için Akşemseddin Hazreteri Vakfı kurmuştuk. Bize bu vakıf üzerinden Alternatif Tıp Üniversitesi kuralım teklifi oldu. Fizik tedavi hastanelerinin rezervasyonları 

tamamen dolu. Ama gidin devre mülklerin fizik tedavi merkezleri ve kür merkezleri boş. Bize bu yönde bir teklif geldi. Bizde bu teklifi kabul ettik. Bizim vakfımız üzerinden Allah’ın izniyle hükümetimizin birinci ikinci kanadına projemizi götürüp, Alternatif Tıp Üniversitesini kurmuş olacağız. Üniversite için binamız var. Alternatif Tıp üniversitemizi İnşallah devletimizin üst kademeleri de destekler. Biliyorsunuz pandemi ile birlikte bu konu daha fazla ön plana çıktı.

UZUN VE SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN BÜTÜN ŞARTLAR VAR

Uzakdoğu ülkelerinde alternatif tıp uygulamaları bildiğiniz gibi yaygın olarak kullanılıyor. Alternatif tıpta fazla para harcamadan, kimyasal karıştırmadan uzun ve sağlıklı yaşamanın formülü gerçekleştirilmiş oluyor. Uzun sağlıklı yaşamanın formülü bir dengeli beslenme, iki helal ve organik beslenme, üç stresten uzak durma. Maalesef insanımız şuan borç ve diğer yükler sebebiyle yaşamında ağır bir stres ortamıyla karşı karşıya. Göynük bu anlama çok örnek bir pozisyonda. Burada uzun ve sağlıklı yaşamak için bütün şartlar var. Her türlü turizm potansiyeline de sahip.

50 MİLYON LİRALIK BİR SERMAYE İLE KURULMUŞ OLACAK

Biz üniversitemiz hakkında bir işbirliği protokolü hazırladık. Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Gerontolog Dr. Kemal Aydın hocamla birlikte takip ediyoruz. Üniversitemiz 50 milyon liralık bir sermaye ile kurulmuş olacak. Devre mülklerin kür merkezlerinin ekonomik değerleri bizim ekonomik değerlerimiz bunu karşılamaya yetecek. Bu konun en önemli noktası üniversite kadrosunun oluşturulması. Bu kuruluş sürecide gerçekleştirildikten sonra zaten altyapısı hazır hale gelmiş olacak. Kür merkezlerimiz hazır bekliyor. Doğa otelimiz bu konuda hazır bekliyor.

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTEMİZİN DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ

Abant İzzet Baysal Üniversitemizin de kuracağımız üniversiteye destek olabilecek bölümlerinin açılmasını da arzu ediyoruz. Bizim kuracağımız üniversite de ihtiyaç duyacağımız sağlık personelinin turizm personelinin yetişmesinde Abant İzzet Baysal Üniversitemizin desteklerini bekliyoruz. Örneğin Göynük’ün mutfak kültürü Osmanlı kültürü. Mesela Mengen’de aşçı bol ama gidin yöresel yemek yiyecek yer bulmazsınız. Ama bizim Göynük’ümüzde iki tane tam yöresel yemek, bir tanede hem yöresel hem diğer yemek yenen yerimiz var.

TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLACAĞIZ

Bu üniversite ile evet biz Türkiye’de ilki gerçekleştirmiş olacağız. Kütahya civarında bu konuda bir müracaatın olduğunu duydum ama şuan açılan yok. Göynük bu konuda bir ilki gerçekleştirmiş olacak. Bizde İnşallah kısa sürede prosedürleri tamamlayıp Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olacağız.

10 yorum yapılmış
  • vatanda
    14 Eylül 2020 • 06:15
    tıbbın alternatifimi olur. bırakın bu ortaçağdan kalma zihniyeti artık.
  • DrPerihanzertrk
    14 Eylül 2020 • 21:01
    Çok güzel düşünülmüş bir proje.Rabbim gerçekleştirmeyi nasip etsin.Hayırlı olsun.Himetlerinizin devamıni dilerim.HALKA hizmet HAKKA hizmet anlayılıyla.....
  • Boluhalk
    15 Eylül 2020 • 00:50
    Bi ihtiyaç daha giderilmiş olacak inşallah
  • Meral
    15 Eylül 2020 • 00:53
    İnşaAllah başkan Göynük e yakışır.Allah yardımcınız olsun.
  • Gkhan
    15 Eylül 2020 • 01:07
    Başkanım bu konu ile ilgili değil ama Çubuk Gölü ile ilgili Göynük Belediyesini eleştirmek istiyorum. Girişinde Göynük Belediyesi Çubuk Gölü tabiat parkı yazmasına rağmen gölün etrafı pislikten geçilmiyor. Yel değirmeleri atıl ve rezalet durumda. Çok güzel bir yer ama pislik içerisinde buraları düzenleyip yeniden hizmete açılması ya da kiralanması uygun olmaz mı?
  • rfan
    15 Eylül 2020 • 05:54
    Bir dr.tıbbın alternatifimi olur diyor.Dünyada alternatif tıb var.herhalde termal ve diğer tıp dallarını duymamış.Herhalde başka bir üniversite dalı okumuş.Adaçayı hiç içmemiş galiba!!!!!!
  • ppolat
    15 Eylül 2020 • 07:41
    Goynik daha once ulkede bir ilki zaten basarmisti.Tam 40 yil sonra yolu tamamlandi sayilir.Esi benzeri yok ilcemizin.
  • NazmiTamer
    15 Eylül 2020 • 14:11
    Başkanım tüm projelerinizi canı gönülden destekliyorum.
  • Keskin
    16 Eylül 2020 • 01:45
    Başkanım başarılar dilerim Allah yolunuzu açık etsin inşallah
  • NecdetSoylu
    16 Eylül 2020 • 05:59
    Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah Allah'a emanet olunuz basarilar dilerim
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.