İSTANBUL’DA TARİH YENİDEN YAZILDI

............................................................

İSTANBUL’DA TARİH YENİDEN YAZILDI
Paylaş
A-A+ Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla  Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 86 yıl sonra ilk namaz kılındı.

Vatandaşlar, bugün kılınan cuma namazı ile ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne akın etti. Günün ilk ışıkları ile birlikte çok sayıda vatandaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleriyle yeniden cami hürriyetine kavuşan Ayasofya 'da, bugün ilk ibadet heyecanı yaşandı. 86 yıl müze statüsünde duran ve bugün Müslümanları ağırlayan Ayasofya minarelerinden ilk namaz  öncesi ezan  sesleri yükseldi. Ayasofya Camii'nden okunan ezan 4 minareden ve 4 ayrı müzeezzin tarafından okundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA GELDİ

86 yıl sonra ilk cuma namazının kılınacağı ayasofya’ya  'ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  da geldi. Erdoğan'ı, kapıda coşkulu bir kalabalık karşıladı. Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi'ne giriş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve coşkulu kalabalık, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim tilavetinde Meryem Suresi'ni dinledi. Ardından Cuma namazı kılındı.

Haber Fotoğrafları
İSTANBUL’DA TARİH YENİDEN YAZILDI
İSTANBUL’DA TARİH YENİDEN YAZILDI
İSTANBUL’DA TARİH YENİDEN YAZILDI
İSTANBUL’DA TARİH YENİDEN YAZILDI
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.