VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN KORKUSUNU AÇIKLADI

21 Mayıs 2020

...................................................................

Haber: Bülent VELİOĞLU - Mutlu YUCA

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, en büyük korkusunun güç zehirlenmesi olduğunun altını çizerek, “Koltuk, güç zehirlenmesi konusunda milletvekilliğinden daha fazla imkan veriyor maalesef. Güç zehirlenmesini bir hastalık olarak görürsen o hastalığa yakalanma ihtimalin daha yüksek. Öyle yapmamaya çalışıyorum” dedi.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Bülent Velioğlu ile Mutlu Yuca’ya Ramazan Bayramı Gazetesi için  konuşan Başkan Özcan, belediyenin denetim komisyonluğu başkanlığına Türkiye’de ilk defa muhalefetten birinin başkan seçildiğini belirterek, “Şeffaf olmayı seviyorum bir de insanlarında şeffaflık istediğini de görüyorum ve her alanda şeffaf olmaya devam edeceğiz. Mesela Türkiye’de bir ilk gerçekleşti ve bir belediyenin denetim komisyonluğu başkanlığına iktidarın oylarıyla muhalefetten biri başkan seçildi. Bu aslında bir meydan okumadır. Seçim öncesinde verilen bir sözdü ama herkes unutmuştu bir tek ben unutmadım. Bana kimse denetim komisyonu seçimlerinde ‘Başkan sen böyle bir söz vermiştin niye yapmıyorsun’ demelerine bile fırsat vermeden ‘Benim böyle bir sözüm vardı’ dedim. Denetim komisyonundan bir AK Parti’li arkadaşımız denetim komisyonu başkanı olacak dedik. Bundan bence biz bir şey kaybetmedik. Halkında hoşuna gittiğini düşünüyorum. Dediğim gibi bu, şu anlamda da meydan okumadır kardeşim. Al beni sen denetle varsa bir yolsuzluğum ,hırsızlığım, israfım bunu sen burada açıkça dillendir. Hatta gerekirse yasal yollara müracaat et.” şeklinde konuştu.
PUANI HIZLI DÜŞEN ÇALIŞANLARIMIZ VAR
Göreve geldiğinde her belediye çalışanına 10 puan verdiğini dile getiren Başkan Özcan, aradan geçen sürede puanı hızlı düşen belediye personelinin olduğunu vurguladı. Börekçiler Sokak hatırlatması yapan Başkan Özcan, şunları söyledi:
“Görev sürem içerisinde puanını düşürmeyen iyi niyetli olarak çalıştığını gördüğüm arkadaşlar var özellikle müdürler düzeyinde söylüyorum. Puanı hızlı bir şekilde düşen arkadaşlarımızda var. Börekçiler Sokak olayını araştırdım ve bu olayda kötü niyet olmadığını, çok büyük bir ihmal olduğunu gördüm. Eğer bundan sonra böyle bir şey tekrar ederse hangi birim için olursa olsun bu aynı zamanda bir uyarı oldu. Ben, ‘Hatamızı da kabul edip kamuoyuna açıklayabilirim’ mesajı bence müdürler üzerinde de etkili olmuştur.  Müdürlere de söyledim, bundan sonra böyle bir hata yapılırsa idari işlem başlatacağım. Çok ağır bir hata varsa adli işlem başlatmaktan da çekinmem ve bunun sonucunda bunu bu ihmalleri arka arkaya yapan arkadaşımız olursa da artık görevde tutmam. Kasıt aramıyorum hala o noktada değilim ama ihmal etmeye devam edenler olursa gerekli işlemi tereddütsüz yapacağım ve kamuoyuyla da şeffaf bir şekilde paylaşacağım.”
ESKİ BAŞKAN KENDİNİ ŞEHRİN KRALI GİBİ GÖRMEYE BAŞLADI 
AK Parti’li eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın kendisini kentin kralı gibi görmeye başladığını savunan Özcan, “Eski başkan özellikle son döneminde kendini artık şehrin başkanı değil de kralı gibi görmeye başlamıştı. İlk baştan itibaren bu güç zehirlenmesine maalesef yakalandı. Benim en büyük korkum güç zehirlenmesi. Bu nedenle milletvekili seçildikten sonra hep arkadaşlarıma benim huyumda değişiklikler oldu mu şu bir-iki senede diye sorarak kontrol etmeye çalışırdım. Şimdi bunu hala kontrol etmeye çalışıyorum. Koltuk güç zehirlenmesi konusunda milletvekilliğinden daha fazla imkan veriyor maalesef. Güç zehirlenmesini bir hastalık olarak görürsen o hastalığa yakalanma ihtimalin daha yüksek. Öyle yapmamaya çalışıyorum.” ifadelerini kullandı.
YÖRESEL ÜRÜNLERİ PAZARININ YERİ DEĞİŞTİ
Başkan Özcan, seçim vaatleri arasında yer alan yöresel ürün pazarının planlanan yer yerine başka bir noktaya yapılacağını açıklayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eğer korona gibi olağanüstü bir şey olmazsa 2021-2022 ve 2023 yılları ekonomik olarak çok rahatladığımız büyük işlere girdiğimiz şeyler olacak. Mesela bahsettiğimiz organik ve yöresel ürünler pazarıyla ilgili bir taahhütümüz vardı Paşaköy’de yapacaktık. Şimdi hemen otobanın yanında terminal üstünde yine aynı büyüklükte bir alanımız olduğunu öğrendik. Etüdünü yaptık oraya taşımaya karar verdik. Bu yılın sonuna kadar oranın ihalesini yapacağız belki de yapmaya başlayacağız. Önümüzdeki yıl orası tamamlanmış olacak, hizmete açılacak. Otobandan çıkacaksın 200 metre sonra pazara gireceksin konum olarak daha iyi.”
BELEDİYE TARIM KOOPERATİFİ KURACAK
Bolu Belediyesinin hakim ortak olacağı tarım kooperatifi kurmayı planladıklarını kaydeden Özcan, “Tarımsal üretimle ilgili farklı şeyler yapıyoruz. Yakında duyacaksınız, Türkiye’de belediyenin hakim ortağı olduğu bir belediye olacak tarımsal üretimle ilgili. Hakim ortak biz olacağız. Belediye kooperatifi olacak ve bu kooperatifin ana misyonu pazarı işletmek ve diğer kooperatifler vasıtasıyla halka destek vermek. İşin içinde belediye olunca üreticinin de güveni artıyor. Sen bir kooperatif olarak şunu söylersen ‘Sen ürünü ek ben şu fiyattan almaya hazırım’ sana belki güvenmeyebilir. Ama onun arkasında belediye olduğunda daha büyük güven olacaktır ve üretim artacaktır. Biz pazarlama konusunda da onlara hem destek vereceğiz hem de belli ölçüde garanti de vereceğiz.” Şeklinde konuştu.

5 yorum yapılmış
  • zbolulu
    21 Mayıs 2020 • 07:48
    ya biz sana oy verdik kazandın iygüzelde sen buna hazır degilmişsin başkanım ne bir kadron var nebir güzel vadin var sen böyle giderse CHP birdaha rüyasında görür belediyeyi kimsenin kimseden haberi yok yardımcılarına bir bak vatan daşın hangi işini çözmüşler
  • bagan
    21 Mayıs 2020 • 23:34
    Aynı alaatin in mantığı gidiyor başkan, watsap hattına cevap veren yok, iş çözen yok, dilekçe veriyorsun geçen dönemde verilmiş uygun görülmemiş deyip sallıyorlar, sana soran yok..
  • Ali
    22 Mayıs 2020 • 15:28
    Evet başkana lafım yok ama o Whatsapp numarasına kim bakıyorsa çok baştan sağma iş yapiyor.Baskanim Whatsapp işine bı el at bu gibi durumlar oy kaybettirir ama sizin sucunuz değil kimse şikayet etmezse haberiniz olmaz tabiki çünkü şikayet konusu şikayet telefon hattı personeli umarım anlatabilmişimdir.Buraları dikkatle ele alın hizmetin büyük oranini kapsıyor şikayetler ve çözümler!!!
  • ppolat
    22 Mayıs 2020 • 15:45
    3 dönem başkanlık garanti.korku yersiz.acik oturumda akp li fikir adamları Tanju beyi övdüler.Baskan o esnada CNN ye dışardan bağlanabilir yapılan övgülere tsk edebilirdi bunu yapmadı.
  • Buse
    25 Mayıs 2020 • 04:25
    Bolu ya hizmet için talip oldun başarılı olacağına inandık ve seçtik. Bu güvenimizi kadronla güçlendir. Yaptığın işi PLANLA, PRORAMLA, UYGULA. KONTROL ET. Biz Seni biliriz seni sorumlu tutarız. Yanındayız başkan hadi durmak yok.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.