BOLU'DA AKILLI DİREK DEVRİ

..............................

BOLU'DA AKILLI DİREK DEVRİ
Paylaş
A-A+ Paylaş

Bolu Belediyesi Türkiye’de ilk olarak Bolu’da üretilen ve hayata geçen ‘akıllı direk’ ve ‘LED ekran’ uygulamasını tanıtılarak Demokrasi Meydanında hizmete başladı. Tanıtımda açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Amacımız bu LED ekranları ve akıllı direkleri şehirde yaygınlaştırmak. Nihayi hedefimizde Çin’e ihracat yapabilmek.” dedi.
Bolu Belediyesi vatandaşa hizmet için çalışmalarına devam ediyor. Belediye çalışanlarının geri dönüşüm malzemeleri ile yaptığı ve Türkiye’de ilk olarak Bolu’da üretilip hayata geçen ‘akıllı direk’ ve ‘LED ekran’ uygulamasını tanıtıldı. Tanıtımda açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan açıklamasında, “Bunu vizyonumuzu ortaya koyma toplantısı olarak görmenizi istiyoruz. Bolu Belediyesi şimdiye kadar taş üretiyordu. Bolu Belediyesi bu günde kadar boru üretiyordu.  Ama onun dışında Bolu Belediyesi hiçbir şey üretmiyordu. Biz bu gün buraya vizyonumuzu göstermeye davet ettik. Artık teknolojisini üreten aynı zamanda bunu satarak gelir elde eden bir belediyecilik anlayışını ortaya koymak istiyoruz. Burada gördüğünüz dev ekran ve akıllı direklerin tamamı belediyemiz tarafından yapıldı. Amacımız bu LED ekranları şehirde yaygınlaştırmak, akıllı direkleri şehirde yaygınlaştırmak”dedi.

“HEDEFİMİZ ÇİN’E İHRACAT YAPMAK”

Özcan, “Sonuç itibariyle birçok belediyeye birçok kamu kuruluşuna ve birçok özel sektöre de satabilmek. Nihayi hedefimizde Çin’e ihracat yapabilmek. Belki bu gün buna gülüyoruz ama bunu kısa bir sürede gerçekleştiğini görürsek de şaşırmayın bu bizim hayalimiz. Bunu gerçekleştirmek için bunu yapmaya çalışıyoruz. Gelir getirici hizmetler olsun istiyoruz. Bu üretimi yaparken Bolu’daki hiçbir esnafla, iş adamla rekabet etmeyelim, Bolu’da üretilmeyeni üretelim. Bu tür ürünleri üreterek daha çok istihdam sağlayalım.  Yine bu tür ürünlerle birçok insana meslek elde edelim ve geri dönüşüm malzemelerimizi kullanarak tasarruf edelim.  Hep akıllı şehir akıllı şehir diyorlar ya işte şehirlerin geleceği bunlardan geçiyor. Biz o anlamda teknoloji konusuna ayrılık vermeye bu alanda yatırım yapmaya ve bu alanda para kazanan belediye olmayı hedefliyoruz” dedi.
 
“BOLU BELEDİYESİNE CİDDİ ANLAMDA GELİR GETİRECEĞİZ”

Akıllı direkte seri üretime geçip belediyeye ciddi anlamda gelir elde etmeyi düşündüklerin söyleyan Başkan Özcan, “Bu LED ekranın ve akıllı direğin yapımını yakından takip ettim. Belediyemizin çalışanları yaptı bunları ve onlarda bir şeyi üretmenin heyecanını yaşadılar. Bunların tamamı belediyemizin kaynakçıları, çalışanları tarafından yapıldı. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha iyi şeylerde yapacağız. Bunu da görüyorum. Dediğim gibi bunları yapmakla kalmayacağız seri üretimlerini de yapıp Bolu Belediyesine ciddi anlamda gelir getireceğiz”  ifadelerini kullandı.
 
“ŞU ANDA BUNU ÜRETMİŞ OLAN TEK BELEDİYE BİZİZ”

Akıllı direklerin şehrin farklı yerlerinde yakın zamanda olacağını belirten Özcan, “Akıllı direk konusunda zaten İç İşleri Bakanlığı zorunlu tuttu. Parklarınızın en azından güvenliğini sağlamalısınız dedi. Şu anda Türkiye genelinde 500 bin ile 1 milyon arasında böyle bir direğe ihtiyaç var. Şu anda bunu tek üretmiş olan belediye biziz. Bunun çok iyi pazar var. Bu direkler şehrin farklı yerlerinde olacak. Su yüklemek için kimse belediyeye gelmek zorunda kalmayacak, toplu taşıma kartlarına yüklemeyi buradan yapabilecekler. Artık belediyeyi aramak yerine sadece direkte bulunan butona basarak belediye ile doğrudan iletişim kurabilecek. Hem de görüntülü olarak” dedi. Bolu Takip Gazetesi

Haber Fotoğrafları
BOLU'DA AKILLI DİREK DEVRİ
BOLU'DA AKILLI DİREK DEVRİ
BOLU'DA AKILLI DİREK DEVRİ
BOLU'DA AKILLI DİREK DEVRİ

10 yorum yapılmış

  • Vatandas (6 yıl önce)
    Akp li troller yazmış cami den nefret edilirmi iman ölçerler mahsallah bunla adam açık yapiyo halkdan gizlemiyor yanlis yere konmuş ola bilir ama bu akp trol zihniyeti ne abartı yo ya nereye nasıl saldircak şaşırdı;)
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahvah (6 yıl önce)
    Bolu lu haklısın. Keşke müsait bir yere yapılsaydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ethem (6 yıl önce)
    Bunun yeri burası değil bence onu uğurmumcu parkı göbeğe dikişeydi dikilseydi olurdu ama mevcut durumda olmamış saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • dorucudavut (6 yıl önce)
    at-kelebek ilişkisi geldi aklıma. ayrıca ekrandaki led ler zaten çinden geliyor birleştirip yine çinden gelen bir kart ile görüntü almışlar çindekiler akıl yoksulu mu ürettiklerini birleştiremeyecekler? çin e ihracat edebiliriz cümlesine ilkokul çocukları bile inanmaz :)
    0
    0
    Yanıtla
  • bolulu (6 yıl önce)
    camiden bukadar mı nefret ediyorsunuz . Cami görünmesin diye bunu yaptınız..
    0
    0
    Yanıtla
  • BUNELA (6 yıl önce)
    Tabiki de teknoloji olacak ama bumu bunun yeri ? Silületi bozmuş iğrenç görüntü oluşturmuş. Alkışlıyoruz milletçe alkışlıyoruz. Hay size bir daha oy atanın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Noblytroyl (6 yıl önce)
    ahanda zeki muren cikti ekrana zeki murende biz....g...mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • zeylin (6 yıl önce)
    Bolunun dogal guzelligini maf ediceksiniz baska yer mi kalmadi..
    0
    0
    Yanıtla
  • yuksel14 (6 yıl önce)
    bi olmuşmu.resmen caminin görüntüsünü kapatmış..en iyi yeri tünele bakan taraf yada valilik önü olabilirdi..olmamış..ordan kalkması lazım..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ismailcan (6 yıl önce)
    Ne kadar berbat bir görüntü oluşturdular. Muhteşem bir haber ama yeri çok kötü. Zaten düzensiz bir cadde var. Tam ortada saçma olmus
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.