VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"GRİP OLAN ÇOCUKLARI OKULA GÖNDERMEYİN"

30 Ocak 2020

.............................

Özel Çağsu Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Emine Güçer grip salgını ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, “Bulaşmaları önleyebilmek için hasta olan çocuk ateşli olduğu dönemde kreşe veya okula gönderilmemelidir” şeklinde konuştu.

Okulların açılmasına sayılı günler kala özellikle okul çağında ki çocukları etkileyen grip salgınına dikkat çeken Özel Çağsu Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Emine Güçer grip salgını ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Güçer şu ifadelere yer verdi, “İnfluenza (grip) çok eski zamanlardan beri bilinen ve sık görülen bir hastalıktır. İnfluenza, her yıl birçok kişide enfeksiyona neden olan, özellikle çocuklarda ve kronik hastalığı olan kişilerde ciddi bir klinik tabloya neden olabilen, oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Özellikle kış döneminde ortaya çıkan bu hastalıkta, mevsimsel aşılama ve erken antiviral tedavi başlanmasının hastalığın bulaşmasını azalttığı ve bulaş sonrası hastalığın iyileşme süresini kısalttığı bilinir.”

GRİPTEN NASIL KORUNURUZ?

Güçer, “İnfluenza ateş, baş ağrısı, burun akıntısı, kırgınlık, öksürük ve baş ağrısı şikayetleri ile başlar ve bazen karın ağrısı, bulantı, kusma, ishal de bu şikayetlere eşlik eder. Bu salgınlar sırasında en çok okul çağı çocuklar etkilenmektedir. Ortalama olarak sağlıklı çocukların %40-50 si bu virüsten etkilenmektedir. 24 aydan küçük çocukların ve 65 yaştan büyük yetişkinlerin hastaneye yatış oranları daha fazladır. Gripten korunmada en etkin yol aşının yapılmasıdır. Grip aşısı koruyucudur. Hastalanmamak için, elleri sık sık yıkamak, kapalı ortamlarda uzun süre kalmamak, ev ve iş yerlerini sık sık havalandırmak, hasta bireylerin kalabalık ortamlara girmemesi, hapşırık ve aksırıklarda ağzınızı mendille kapatmak ve maske takmak gerekir” ifadelerini kullandı.

HASTA OLAN ÇOCUK ATEŞLİ OLDUĞU DÖNEMDE KREŞE VE OKULA GÖNDERİLMEMELİDİR

Güçer, “Hasta olan kişiler ise, evde istirahat edilmesi, öksürme ve hapşırma sırasında ağzın ve burnun tek kullanımlık bir mendille kapatılması, ellerin sık sık yıkanması konusunda dikkat etmelidir. Bu konuda önemli bir nokta da, bulaşmaları önleyebilmek için hasta olan çocuk ateşli olduğu dönemde kreşe veya okula gönderilmemelidir” şeklinde konuştu.

  • "GRİP OLAN ÇOCUKLARI OKULA GÖNDERMEYİN"
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.