VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“İKLİM İÇİN BİZ VARIZ”

9 Aralık 2019

.....................................

Bolu Belediyesi’nin de yer aldığı 24 belediye, İstanbul’da gerçekleştirilen İklim İçin Kentler Çalıştayı’nda bir araya geldi. Bolu Belediyesi’ni temsilen Temizlik İşleri Müdürü Gülden Özaydın’ın katıldığı çalıştayın sonunda tüm belediyeler, ‘İklim İçin Biz Varız’ deklarasyonunu imzaladıklarını açıkladı.

Yerel İzleme Araştırma ve Uygulamalar Derneği, 350 Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi UN SDSN Türkiye tarafından düzenlenen İklim için Kentler Çalıştayı ve İklim Eylem Planı Eğitimi’ne, Bolu Belediyesi’nin de içlerinde yer aldığı 6’sı büyükşehir olmak üzere 24 belediye katıldı.

‘İKLİM İÇİN BİZ VARIZ’ DEKLARASYONU

İklim krizinin kentlerde yaşanan en büyük sorunlardan biri olduğu gerekçesi ile 24 belediye İstanbul’da ‘İklim İçin Kentler Çalıştayı’nda’ bir araya geldi. Boğaziçi Üniversitesi UN SDSN Türkiye, 350 Türkiye ve Yerel İzleme Araştırma ve Uygulamalar Derneği ortak girişimi ile gerçekleştirilen organizasyon, ortaklaşa imza altına alınan ‘İklim İçin Biz Varız’ deklarasyonu ile sona erdi. Madrid’de devam eden iklim zirvesi sırasında yapılan bu deklarasyon ile Türkiye’deki belediyeler de Paris İklim Anlaşması’nın küresel ısınmayı 1.5C sınırında tutma hedefine yönelik çalışmalarda bulunacaklarını taahhüt etti.
Deklarasyon ayrıca, Türkiye’deki belediyelerin de dünyanın geri kalanında olduğu gibi iklim acil durumuna kayıtsız kalamadıklarını gösteren ilk taahhüt belgesi olduğu için tarihi önem taşıyor.

1 yorum yapılmış
  • bolulu
    9 Aralık 2019 • 22:29
    çöp toplayamıyorlar .
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.