VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HELAL OLSUN SANA!

11 Ekim 2019

.....................................................

15 yıl önce eşini kaybettikten sonra kendini hayvanlara adayan Mehmet Nezih Erkan (60), evinde yedi köpekle yaşıyor. Emekli gelirinin büyük kısmını yüzlerce sokak hayvanına harcayan Erkan, “ En azından onların sevgisi karşılıksız.” dedi.

Bir elektrik dağıtım firmasından emekli olduktan sonra kendisini doğaya adayan 2 çocuk babası Nezih Erkan, eşinin ölümünden sonra bir veterinerin kapısında bulduğu köpeği evine alarak beslemeye başladı. Zamanla hayvan sevgisi artan Erkan, Bolu Belediyesi Hayvan Barınağı'ndan aldığı başka bir köpek ile evinde beslediği hayvan sayısını çoğalttı. Şu anda evinde 7 köpek besleyen Erkan, 4 yıl önce sokak hayvanlarını da beslemeye başladı. Zamanla sokak hayvanlarını beslemeyi görev edinen Erkan, her gün saat 05.00'ten saat 08.00'e kadar yüzlerce sokak hayvanını besliyor.

“ARAÇ KİRALAYARAK GELİYORUM”

Erkan, aracının 2 ay önce arıza yapması nedeniyle günlük kiraladığı ya da yakınlarından aldığı otomobillerle hayvanların bulunduğu bölgeye giderek hayvanları beslemeyi sürdürüyor.  Her sabah 05.00 ile 08.00 saatleri arasında sokak hayvanlarını beslediğini anlatan Erkan, "Evinde 7 tane köpek ile yaşayan biriyim. Sabah 05.00 gibi evden çıkıp hayvanlara verilecek yiyecekleri sağlayıp, belirli bölgelerden başlayarak saat 08.00'e kadar yiyecek dağıtıyorum. Görüldüğü gibi bana alıştılar. Başka bir araçla gelmiş olmama rağmen tanıyorlar. Aynı saatte gittiğimiz için bekliyorlar. Hepsinin davranışı sevgi dolu" dedi. Aracının bozulması nedeniyle bir süredir kiralık ya da tanıdıklarından ödünç aldığı araçlarla alışkanlığını sürdüren Erkan, "Aracım bozulduğu için araç kiralayarak geliyorum. Sağ olsun yardımcı olanlar da var. Onların sayesinde ayakta duruyoruz. Maddi olarak yüzde 90 kendim karşılıyorum. Nadiren dışarıdan destekler geliyor. Emekli maaşımın büyük bölümü buraya gidiyor. Yakıt ve mama masrafım oluyor. Ufak tefek destekler oluyor" diye konuştu.

“ONLARIN SEVGİSİ KARŞILIKSIZ”

Eşinin vefatından sonra evinde beslemeye başladığı köpek sayesinde hayvan sevgisinin arttığını ifade eden Erkan, şöyle konuştu: "Hayvan sevgim çocukluğumdan beri vardı. Eşimin vefatından sonra Tarçın isimli köpek ile yolum kesişti. Şu anda 7 evladıyla yaşayan bir babayım diyelim. Evde onlar da beni bekliyor. Eşimin vefatıyla hayvan sevgim daha da arttı. Hayvanları tanıdıkça insanlardan uzaklaştım. En azından onların sevgisi karşılıksız.” dedi.

  • HELAL OLSUN SANA!
  • HELAL OLSUN SANA!
  • HELAL OLSUN SANA!
  • HELAL OLSUN SANA!
  • HELAL OLSUN SANA!
  • HELAL OLSUN SANA!
  • HELAL OLSUN SANA!
  • HELAL OLSUN SANA!
  • HELAL OLSUN SANA!
2 yorum yapılmış
  • Mehmet
    11 Ekim 2019 • 10:29
    Haber sonuna kadar doğru Bu abi her gün sabaha karşı organize saniye gelir saatini bilen tüm köpekler yola oturur geleceği yöne doğru bakarak bekler.Tüm köpekleri tek tek besler sever ve arabasına biner gider.Belediyenin topladığı köpeklerin eksik olduğunun hemen farkına varır sorar soruşturur gider barınaktan alır .Allah ondan razı olsun çok değerli bir insan.
  • cihannuma
    12 Ekim 2019 • 04:06
    Böyle insanlar oldukça bu dünya yaşanmaya değer...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.