VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA RADYOAKTİF MADDE OPERASYONU

6 Temmuz 2019

..........................

Bolu'da, polis ekiplerinin operasyonunda bir araç içerisinde piyasa değeri yaklaşık 72 milyon dolar olan 18,01 gram "kaliforniyum" radyoaktif madde ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir otomobilde radyoaktif madde taşındığı ihbarı üzerine operasyon başlattı. Şüpheli otomobil D-100 Karayolu Atatürk Orman Parkı yakınlarında durdurularak içinde aram yapıldı. Araç içinde yapılan aramada, nükleer silah başlıkları ve atom enerjisi santrallerinde kullanılan 18,01 gram kaliforniyum maddesi ele geçirildi.

PİYASA DEĞERİ 72 MİLYON..

Piyasada değeri yaklaşık 72 milyon dolar olduğu değerlendirilen ve ithali, sevki ve bulundurulması izne tabi olan madde, incelenmek üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna gönderildi. Ekipler, ele geçirilen kaliforniyum maddesiyle ilgili 5 şüpheli hakkında soruşturma başlattı.

1 yorum yapılmış
  • Ali
    6 Temmuz 2019 • 03:40
    Gerçekten tebrik ediyorum emniyetin başarısını ve sizin habercilik anlayisinizi.Böyle bir haber var ve bazı yerel gazete site haberlerine düşmedi bile.çoğu haber zaten o malum yerel haber sitelerine çok geç düşüyor fakat anlamadığım en çok yorumda o sitelerin haberlerine yapılıyor.Habercilik anlayışınızı tebrik ederim anında veriyorsunuz haberi boluyla çok ilgili dikkatilsiniz.Bigun değeriniz anlaşılacaktir inanıyorum.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.