VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

43 YILDIR BOLULULARI EĞLENDİRİYOR

5 Haziran 2019

........................

Bolu’nun Karaçayır Mahallesi’nde bulunan lunaparkın 43 yıldır işletmecisi 76 yaşındaki Mustafa Pehlivan, "Bolu halkı çok duyarlı ve eğlenmeyi seviyor. Bolu halkının da gösterdiği ilgiden işletmemizden memnun olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ - BGC Bayram Gazetesi

Kocaeli, Çınarcık, Bolu ve Adapazarı olmak üzere toplam 4 tane lunaparkı bulunan ve aynı zamanda bu işin sanayiciliğini yapan 76 yaşındaki Mustafa Pehlivan, uluslararası ve yerel ödüllere sahip bir lunapark işletmecisi. 1976 yılında Bolu’da kurduğu lunaparkı 43 yıldır işleten Pehlivan her yaz burada binlerce kişiyi ağırlayarak eğlenmelerini sağlıyor. Özellikle eski yıllarda Bolu'nun vazgeçilmez eğlence merkezi olan lunaparkın işletmecisi Mustafa Pehlivan lunaparkı anlattı.

“O SÖZLERİ DUYUNCA LUNAPARKI KURMAYA KARAR VERDİM”

Mustafa Pehlivan, Bolu’daki lunaparkı kurmaya nasıl karar verdiğini anlatarak, “43 yıldır Bolu’ya gider gelirim. O zamanlar Muzaffer Işın belediye başkanıydı. İnsanlar panayırlara gelir buralarda eğlenirdi ama bu panayırlarda çok olay olurdu. Dönemin belediye başkanı Muzaffer Işın, panayır yapmak istemedi. Benim o dönemlerden itibaren Kocaeli, Adapazarı, Çınarcık olmak üzere kurduğum 3 tane lunaparkım vardı. Allah rahmet eylesi, Bolu Belediye Başkanı Muzaffer Işın ile görüştüm. Bana, ‘Buraya vatandaşı rahatsız çok fazla insan geliyor. Kurtarsa kurtarsa sen kurtarırsın burayı’ dedi. Ben o sözleri duyunca lunaparkı kurmaya karar verdim” ifadelerini kullandı.

“BOLU HALKI ÇOK GÜZEL”

Bolu halkının lunaparka ilgi gösterdiğini ve çok güzel olduğunu söyleyen Pehlivan, “Bolu halkı çok farklı, çok güzel. Çok duyarlı ve anlayışlı bir halk. Lunaparka ilgisi de fazla. Üniversite öğrencileriyle beraber lunaparka 300, 500, 1500 kişiye kadar ziyaretçi gelir. Özellikle bayram günlerinde gelen fazla oluyor. Halk buradan ben de halktan çok memnunum. 3 senedir bir kere bile zam yapmadım. Burada 1 TL’den, 5 TL’ye kadar oyuncak bulmak mümkün” dedi.
“HAYATIM BU İŞLE GEÇTİ”
Bu işten ödüller aldığını ve bu işle hayatının geçtiğini ifade eden Pehlivan, “Ben bu işin aynı zamanda sanayicisiyim. Lunaparktaki oyuncakları üretiyorum, yapıyorum. Hayatım bu işle geçti. Lunapark işinde toplam 2 tane uluslararası, oldukça fazla da yerel ödülüm var. Uluslararası ödüllerimi İtalya’da aldım. Bu işi severek yaptım zaten. Bu ödüllere de layık görülmek beni gururlandırmıştı” şeklinde konuştu.

“İNSANLARA SICAKLIK KATTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Son olarak lunaparkın insanlara sıcaklık kattığını söyleyen Pehlivan, “Lunaparklarımı seviyorum. İzmit’te bulunan yerin adı da Kocaeli Güneşi. Bu ismin aslında çok özel bir anlamı yok. Herkes biliyordur veya tahmin ediyordur. Güneş, insanımıza sıcaklık ve ışık veren bir şey. Ben buranın insanlara sıcaklık kattığını düşünüyorum. İnsanlar burada gülüyor, eğleniyor. Onlar mutlu oldukça ben de oluyorum” diye konuştu.

  • 43 YILDIR BOLULULARI EĞLENDİRİYOR
  • 43 YILDIR BOLULULARI EĞLENDİRİYOR
  • 43 YILDIR BOLULULARI EĞLENDİRİYOR
  • 43 YILDIR BOLULULARI EĞLENDİRİYOR
2 yorum yapılmış
  • nurettinsongul
    6 Haziran 2019 • 11:33
    basarilarinizim devamini diler gerçekten iyi yurekli bir insansiniz pekcok insanada emeyiniz cok olmustur
  • Bolulu14
    8 Haziran 2019 • 00:30
    Yıllardır Hep Aynı Biraz Farklıklar gelmeli artık mümkünse
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.