İŞÇİLER PES ETMİYOR

..........................

İŞÇİLER PES ETMİYOR
Paylaş
A-A+ Paylaş

Bolu Belediyesi'nde işten çıkarıldıktan sonra 31 gündür belediye önünde oturma eylemi yapan işçilere Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Bolu'ya gelerek destek verdi. Arslan, işçilerin işe geri alınmaması halinde sendika olarak Ramazan Bayramı'ndan sonra Bolu'dan Ankara'daki CHP Genel Merkezi önüne kadar yürüyüş yapmayı planladıklarını söyledi.

22 Nisan'da işten çıkarılan işçiler, 31 gündür Bolu Belediyesi binası önünde kurdukları çadırda oturma eylemini sürdürüyor. İşten çıkarılan işçilere Hak-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan Bolu'ya gelerek destek oldu. Mahmut Arslan, burada yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

"Bugün itibariyle Hak-İş'e bağlı sendikalarımızda 12 bin 900 arkadaşımız sendikalarından istifa ettirilmiştir. Baskılar devam etmektedir. İşin en ilginç tarafı henüz toplu sözleşmelerin müzakereleri devam ederken, toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken bunlar yapılıyor. Bir yönüyle de işçiler toplu sözleşmesiz bırakılarak mağdur edilmek isteniyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri sözlerin arkalarında durmalarını istiyoruz. Taahhütlerinizi yerine getirmenizi istiyoruz."

RAMAZAN BAYRAMI'NDAN SONRA ANKARA'YA YÜRÜME PLANI

Mücadelelerini işçiler geri işe alına dek sürdüreceklerini belirten Mahmut Arslan, Ramazan Bayramı'ndan sonra Bolu'dan Ankara'ya yürüyüş başlatmayı planladıklarını belirterek, "Bu işçilerimiz işine dönene kadar, işlerine kavuşana kadar Hak-İş olarak, Hizmet-İş olarak bu mücadeleyi bırakmayacağız. Amacımız işimize, aşımıza sahip çıkmak veya yeniden dönmektir. Belediye başkanımız bizi duyarsa, bizi anlarsa, bizi görüp adım atarsa, bu arkadaşlarımız işe geri dönerse buradaki çadırı biz törenle kaldırırız. Ama bu yapılmazsa Sayın Kılıçdaroğlu'nun her zaman yaptığı gibi kamuoyuna verdiği güzel güzel mesajlardan bir tanesi de Ankara'dan İstanbul'a Adalet Yürüyüşü'ydü. Günlerce devam etmişti. Adalet istiyoruz diye. Biz de Bolu Belediyesi'nde adalet istemek, arkadaşlarımızın haklarının verilmesini ve bu haklarıyla işe dönmelerini sağlamak adına gerekirse planladık inşallah. Bu süreci Bolu'dan Ankara'ya kadar yürüyerek Cumhuriyet Halk Partisi önünde bu yürüyüşü tamamlamak üzere plan yapıyoruz. Sayın belediye başkanını buradan son kez uyarıyoruz; "Gel yanlış yapma" diyoruz. " dedi.

Haber Fotoğrafları
İŞÇİLER PES ETMİYOR
İŞÇİLER PES ETMİYOR
İŞÇİLER PES ETMİYOR
İŞÇİLER PES ETMİYOR

6 yorum yapılmış

  • Selcuk (7 yıl önce)
    Tanju baskan sonuna kadar hakli
    0
    0
    Yanıtla
  • Birisi (7 yıl önce)
    Seçimlere iki ay kala sizi kim işe aldysa ona yürüyün boş yapmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • ATAKLI (7 yıl önce)
    bir beni almamışlar yazıklar olsun.defolup gidecem bu şehirden
    0
    0
    Yanıtla
  • onurbayram (7 yıl önce)
    bence tüm bolu belediye kadrosuna geçsin kökten çözüm.1 kişilik işi 30 kişi yapıp tüm bolu ödeyeceğine herkes kadrolu olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • hamza (7 yıl önce)
    sizde binin milletin sırtına.ihtiyaç olmadıgı halde sizi kim aldıysa ona gidip hesap sorun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Madur (7 yıl önce)
    13 yıldır taşeron olarak çalışıyorum şimdiye kadar nerdeydiniz neden haklarımızı korumadınız .şu an işten çıkarılmış gariban insanları sendikanız çıkarları icin yanıza alıp duygu sömürüsü yapmayın .1 sene önce geldiniz dediniz alaaddin başkan hak iş i istiyor yüzlerce insan istemeyerek sendikanıza üye oldu baskı yapan sizdiz.
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.