VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

O DAVADAN İSMAİL ÇOLAK'A BERAAT TALEBİ

30 Ocak 2019

...................

KHK ile kapatılan Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği'nin yöneticileri ve üyeleri hakkında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açılan davanın görülmesine Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Çolak'ın örgütle alakalı diğer davaları devam ediyor. 

Düzce'de, terör örgütü FETÖ bağlantılı olduğunun belirlenmesi üzerine KHK ile kapatılan Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği'nin yöneticileri ile üyelerinin yargılandığı davada Cumhuriyet savcısı, aralarında 'İsmail'in Yeri' isimli et lokantaların sahibi İsmail Çolak'ın da bulunduğu 5'i tutuklu 17 sanık hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. 

"HESAPLARIMDA OLAĞANÜSTÜ HAREKETLİLİK YOK"
Mahkeme Heyeti, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi 'Umreye gidiyorum' diyerek, yurt dışına kaçan ve 10 Ocak günü 'itirafçı olmak istediğini' söyleyerek, teslim olan İsmail Çolak'a, Bank Asya'daki hesap hareketlerini sordu. Tutuklu sanık Çolak, banka hareketlerinin abartılı olmadığını savunarak, "Hesaplarımda herhangi bir olağan üstü durum yok. Ben lokanta sahibi insanım, normal alışverişlerimden dolayı yapılan para transferleridir. Bu hesaplardaki hareketler çok büyük meblağ da değildir" dedi.

ETKİN PİŞMANLIK YASASINDAN BERAAT TALEBİ
Duruşma sonunda Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Cumhuriyet Savcısı, Eyüp Çakır, Fisun Çelik, İbrahim Çelik, Murat Güner ve Samet Yılmaz isimli 5 firari sanık hakkındaki dosyaların ayrılmasını, İsmail Çolak'ın da aralarında bulunduğu 17 sanığın ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandırılarak beraatlarına karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek, duruşmayı erteledi.

4 yorum yapılmış
  • brahim
    30 Ocak 2019 • 01:35
    1 seneye kalmaz tahliye olurrrrr.... çok pişmandır kesinnnn yazıkkk
  • Garson
    30 Ocak 2019 • 05:16
    Ulan bu adam fetönün aga babası batı Karadeniz bölge sorumlusu bu adam da içerden çıkarsa Bu darbe falan hepsinin hikaye olduğuna inanacagım baksana darbecıler dışarı çıkacak masum dayı emmisi olmayan yatacak. Yok arkadaş yok turkıyede adalet yok
  • Murat
    30 Ocak 2019 • 06:15
    Bu nedir ya ragiban mahkuma saygısızlıktır adli mahkumda etkin pişmanlık tan yargılansın o zaman
  • lkem
    2 Şubat 2019 • 12:38
    Uyu uyu yat yat uyu.......
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.