VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KİLİSELİ HAN'IN RESTORASYONU DEVAM EDİYOR

16 Aralık 2018

......................

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, ilçe merkezinin arasta bölgesinde bulunan ve tarihi yapısıyla ilçenin ilk ticaret merkezi olan Kiliseli Han’ın restorasyonu tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “İlçemizin turizm değerine değer katacak Gerede’nin tarihi dokusuna uygun bir iş merkezi haline getireceğiz. Bu son derece önemli bir projemizdi. Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan gerekli restorasyon projelerinin onayı alındıktan sonra projeye resmen başladık ve yapımı hızlı şekilde devam ediyor” dedi.

Çalışmaların başlamasıyla birlikte eski günlerdeki ihtişamlı görünümüne kavuşmaya başlayan tüccar han tarihi dokusu bozulmadan zamanın mimarisine göre restorasyon çalışmaları neticesinde henüz yapımı tamamlanmamış olsa da ilgi çekmeyi devam ediyor.

“BU ESER GEREDE’NİN YÜZ AKI”

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, “Belediyemizin öncülüğünde ve rehberliğinde tarihi Kiliseli Han’ın restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor Burayı hem turizme hem de ekonomiye kazandıracağız. Restorasyon bittiğinde tüccar han, üst katları butik otel 25 odalı, zemin katta restoran ve diğer dükkanlarda yöresel ürün satış merkezi olacak. İlçemizin turizm değerine değer katacak Gerede’nin tarihi dokusuna uygun bir iş merkezi haline getireceğiz. Bu son derece önemli bir projemizdi. Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan gerekli restorasyon projelerinin onayı alındıktan sonra projeye resmen başladık ve yapımı hızlı şekilde devam ediyor. Ecdadımızın bize miras bıraktığı eserin aslına uygun şekilde korunması ve onarılması için özenle çalışmaya devam ediyoruz. Bu eser Gerede’nin yüz akı. Gün geçtikçe içimizi sızlatan Kiliseli Tüccar Han yeni modern görünümü ile halkımızın hizmetine en kısa zamanda açılacak. Mülk sahibi hayırsever işadamımız Sayın Mithat Dayıoğlu’na Gerede halkı adına şükranlarımı sunarım’’ dedi.

  • KİLİSELİ HAN'IN RESTORASYONU DEVAM EDİYOR
  • KİLİSELİ HAN'IN RESTORASYONU DEVAM EDİYOR
  • KİLİSELİ HAN'IN RESTORASYONU DEVAM EDİYOR
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.