VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU DAĞI KIŞA HAZIR...

27 Ekim 2018

.........................

Haber - Anadolu Ajansı

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli bölgesinde karayolları ekipleri, kış tedbirlerini tamamladı. İstanbul'un Anadolu'ya açılan kapısı olarak bilinen Anadolu Otoyolu'nun BoluDağı Tüneli kesiminde kış ayları süresince kesintisiz trafik akışı sağlanması amacıyla karayolları ekipleri tedbirlerini aldı. 

Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü Bolu Dağı Tüneli Bakım ve İşletme Şefliği'nde 24 saat görev yapan ekipler, Anadolu Otoyolu'nun Kaynaşlı-Abant Kavşağı arasında bulunan 23 kilometrelik Bolu Dağı Tüneli kesiminde, kış mevsimi süresince 164 personelin yanı sıra 13 karla mücadele, bir kar püskürtme ve 2 yükleyici aracıyla 7 gün 24 saat hizmet verilecek. 

Tünelin giriş ve çıkışlarındaki viyadük 2-3 ve 4'te bulunan buzlanmayı önleyen solüsyon püskürten sistemler test edilerek hazır hale getirildi, karla mücadelede kullanılmak üzere yaklaşık 100 ton solüsyon ve 5 bin ton tuz depolandı. 

OTOYOL 87 KAMERA İLE İZLENECEK

Bolu Dağı Tüneli giriş-çıkışında ve içerisinde bulunan kameralar kış mevsimi öncesinde kontrol edilerek kışa hazır hale getirilirken, tünel mevkisi kış mevsimi süresince de 87 kamerayla sürekli izlenecek. Bolu Dağı geçişinde 15 kilometrelik kesime tesis edilmiş olan aydınlatma ve sis uyarı sistemleri kontrol edildi ve arızaları giderilerek kış koşullarına hazır hale getirildi. Otoyol kullanıcılarını hava-yol durumu hakkında bilgilendiren ve 14 farklı noktada bulunan Elektronik Bilgi Panoları da kontrol edildi.

PERSONELE EĞİTİM VERİLDİ

Karla mücadele kapsamında görev yapacak ve karla mücadele araçlarını kullanacak personel de genel müdürlükten gelen uzmanlar tarafından teorik ve uygulamalı olarak eğitimden geçirildi. 

TRAFİK D-100 KARAYOLUNA YÖNLENDİRİLECEK 

Yoğun kar yağışı esnasında Anadolu Otoyolu'nun Ankara ya da İstanbul istikametinin ulaşıma kapanması durumunda trafiğin ekipler tarafından Abant yada Kaynaşlı gişelerinden D-100 Karayolu'na verilebilmesi için gerekli çalışmalar yapıldı. Anadolu Otoyolu'nun BoluDağı Tüneli kesiminde karayolları ekiplerinin çalışmaları ve Bolu Dağı Tüneli bölgesi, drone ile havandan da görüntülendi. 

 

  • BOLU DAĞI KIŞA HAZIR...
  • BOLU DAĞI KIŞA HAZIR...
  • BOLU DAĞI KIŞA HAZIR...
  • BOLU DAĞI KIŞA HAZIR...
  • BOLU DAĞI KIŞA HAZIR...
  • BOLU DAĞI KIŞA HAZIR...
  • BOLU DAĞI KIŞA HAZIR...
  • BOLU DAĞI KIŞA HAZIR...
  • BOLU DAĞI KIŞA HAZIR...
  • BOLU DAĞI KIŞA HAZIR...
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.