VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MEMUR-SEN'DEN DOLAR TEPKİSİ

15 Ağustos 2018

.......................................

Bolu’da, ABD’yi ve doları protesto eden vatandaşlar, önce yanlarında getirdikleri dolar fotokopilerinin üzerine bastı, daha sonra ise yaktı.

Son günlerde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları ve doların hızla yükselmesine tepki gösteren Memur-Sen üyeleri, “Küresel dayatmalara hayır, emperyalizmi yeneceğiz” diyerek, İzzet Baysal Caddesi üzerinde bir araya gelerek protesto gösterisi yaptı.

“TAKTİK VE STRATEJİLERİ BİR BİR İFLAS ETMİŞTİR”

Dolar ve ABD Başkanı Trump aleyhine yazılı dövizlerin taşındığı protesto gösterisinde grup adına açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Koçak, Amerika’nın dünyada krizin ve şiddetin merkezi olduğunu belirterek, “Son aylarda Türk ekonomisine karşı yapılan manipülatif saldırılar Trump’ın sosyal medya üzerinden ve canlı yayın açıklamalarından sonra hızla artmış ve Türkiye üzerinde bir baskı oluşturmuştur. Aslında ABD başkanının açıklamaları aşikarın beyanından başka bir anlam taşımamaktadır. Biz son zamanlarda ekonomimize yapılan operasyonların emperyalizmin Türkiye’ye dönük olarak geliştirdiği grand stratejisinin daha önce terör örgütleri eliyle gerçekleştirdiği saldırıları, 15 Temmuz işgal girişimi gibi bir taktiksel devam olduğunu da biliyoruz. Yine biz biliyoruz ki, özellikle 2008 finansal krizle birlikte büyük bir darboğaza girmiş olan kapitalizm ve emperyalizmin ve onun en tepesindeki elitlerin yönettiği ABD’nin, özellikle 1945’ten sonraki geliştirdiği taktik ve stratejileri bir bir iflas etmiştir. Tam da bu sebepten dolayı büyük bir akıl tutulması yaşamaktadır” dedi.

“MESELA BATMAKTA OLAN BİR STRATEJİDİR”

Koçak, meselenin rahip Brunson ile ilgili olmadığını da belirterek, “Mesele batmakta olan bir stratejidir. Ülkemizde bazı kesimlerin yaşadığımız süreci hala Brunson üzerinden okumaya çalışmaları ve hatta hukuku hiçe sayarcasına “ver Brunson’u krizden kurtul” kolaycılığı 15 Temmuz’da büyük bir yenilgiye uğrattığımız emperyalizmin yeniden merci kazanmasından başka birşeye hizmet etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

DOLAR FOTOKOPİLERİNİ YERE ATIP YAKTI

Basın açıklamasının ardından, vatandaşlar yanlarında getirdikleri dolar fotokopilerini yere atarak üzerlerine bastı. Daha sonra ise, cadde üzerinde dolar fotokopilerini yakarak protesto gösterisini sonlandırdılar.

  • MEMUR-SEN'DEN DOLAR TEPKİSİ
  • MEMUR-SEN'DEN DOLAR TEPKİSİ
  • MEMUR-SEN'DEN DOLAR TEPKİSİ
  • MEMUR-SEN'DEN DOLAR TEPKİSİ
  • MEMUR-SEN'DEN DOLAR TEPKİSİ
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.