VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“ÖĞRETMENLERİMİZ YALNIZ DEĞİLDİR”

2 Nisan 2018

............................................

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı Adem Evcil, yazılı basın açıklaması yaparak öğretmenlerin yalnız olmadığını ve getirilen performans değerlendirme sisteminin yanlış olduğunu söyledi.

Evcil, açıklamasında performans değerlendirme sisteminin son derece yanlış olduğuna değinerek, “Öğretmen, en genel tanımıyla, öğrenmeye rehberlik eden kişidir. Bu süreçte öğretmenin önemli sorumlulukları, büyük fedakarlıkları vardır. Öğretme evrensel bir uğraştır. Yaşadığımız çevrede her an ana baba çocuklarına,usta çırağına,öğretmenler öğrencilerine sürekli bir şeyler öğretirler. Yani sürekli bir öğretme ve öğrenme durumu söz konusudur. Allah cc. Kuran-ı Kerimde buyuruyorlar ki ; ‘Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?’ Hayatımızın büyük evresinde yetişmemize vesile öğretmenlerimizin ‘Performans değerlendirme sistemi’ adı altında değerlendirilmeye tabi tutulmaları son derece yanlıştır.  Bir öğretmenin performansı toplumun her alanına hizmet etmek için yetiştirdiği  vatan sever,ahlaklı insan sayısı ile doğru orantılıdır” ifadelerini kullandı.

“BIÇAKLANAN, SİLAHLA VURULAN ÖĞRETMENLERİMİZ BULUNMAKTADIR”

Evcil, açıklamasının devamında öğretmenlerin şiddet gördüğünü söyleyerek, “Gün geçmiyor ki bir öğretmene şiddet uygunlanmasın, gün geçmiyor ki bir öğretmenimiz teröre kurban verilmesin. Öğretmenlerimizi böylesine rencide edecek bir sistemi getiren  siyasiler aynı performansı öğretmenlerin şartlarını iyileştirmede  ve öğretmene karşı şiddeti engellemede neden göstermemektedir. PKK'lı teröristler tarafından kaçırılarak şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz ve Batman'ın Kozluk ilçesinde içinde bulunduğu aracın PKK'lı teröristin kurşunlarına hedef olması sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ‘ın acısı hala yüreklerimizi sızlatmaktadır. Dahası Türkiye’nin dört bir yanında her gün şiddete maruz kalan dayak yiyen,darp edilen,bıçaklanan,silahla vurulan öğretmenlerimiz bulunmaktadır” dedi.

“PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Evcil, son olarak öğretmenlerin yalnız olmadığını ve sorunlar için MHP olarak çözüm üretmeye devam edeceklerini belirterek, “Ulaşımdan,yemeğe,şiddetten,ek ders ücretlerine,özlük haklarının iyileştirilmesine kadar bir çok sorununa çözüm bekleyen öğretmenlerimiz yanlız değildir. Toplumun en itibarlı meslek gruplarının oluşmasına vesile olan öğretmenlerimiz  ne yazık ki günümüzde itibarsızlaştırılmayla karşı karşıyadır. İllaki performans değerlendirme sistemi getirilecekse siyasilere getirilmeli değerlendirilmeside öğretmenler tarafından yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki ; Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir. MHP olarak gerek yerelde,gerekse ülke genelinde öğretmenlerimizin sorunlarını gündeme getirmeye ve çözümü için projeler üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.