VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ZAFER İŞÇİLERİN

30 Ocak 2018

..................................................

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında eylem ve protestolara neden olan zam oranı tartışması, işçilerin istediği şekilde çözüldü.

Türk Metal Sendikası ile MESS arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine uyuşmazlık raporu tutulmuştu. Arabuluculuk döneminde sendika üyeleri işçiler, eylem ve protestolara başlamıştı. Anlaşmazlığın uzaması üzerine işçiler, kısa bir süreliğine üretimi durdurma eylemine gitti. Bugün Türk Metal Sendikası, MESS ile yaptığı son görüşmeler sonucunda toplu sözleşme imzalandı.

ŞARTLAR İŞÇİLERİN İSTEDİĞİ GİBİ

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sözleşmenin ayrıntılarını canlı yayında açıkladı. Genel başkan Kavlak, sözleşmenin iki yıl geçerli olduğunu vurguladı. İmzalanan sözleşmede yer alanlar ise şöyle; “İmzalanan sözleşme 1 Eylül 2017 itibari ile geçerli olacaktır. Saat başı çalışma ücreti 9 TL oldu. Herkese seyyanen zam 1.60 kuruş, kıdem tazminatı ise her yıl için 30 TL oldu. 15 yıl üzerindeki işçilerin ise kıdem tazminatı aylık 450 TL oldu. 1 Ocak 2017’de işe başlayan tüm çalışanlarımız bu sosyal haklardan faydalanabilecek.

YÜZDE 23 ORANINDA ZAM

İmzalanan sözleşmeyle birlikte bir yılını dolduran herkese 510 TL’den 930 TL’ye kadar zam yapılmış oldu. Bu da yüzde 24.63’e tekabül ediyor. Çekmeden kaynaklı olarak yüzde 1.18, seyyayen 1.60 kuruş, kıdem tazminatında ise yüzde 7.62 oranında gerçekleşti. Sosyal haklarda da yüzde 23 oranında zam geldi. Ayrıca tamamlayıcı sağlık sigortamız da tamamlandı.”

30 GÜN İÇERİSİNDE ÖDENECEK

Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız, tüm üylerine sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek şunları dile getirdi: "31 Ağustos 2017'den önce 9 liranın altında saat ücretiyle çalışan işçilerimizin saat başı ücretleri otomatik olarak 9 liraya çekildi. Ardından da tamamına seyyayen 1.60 kuruş ekleme yapıldı. Ayrıca çalıştığı yıl bazlı olmak üzere 10 kuruş daha eklendi. Totalde zam oranımız yüzde 26'ya gelmiş oldu. Bu ilk altı ay için geçerli olan sözleşme. İkinci, üçüncü ve dördüncü altı ay için ise enflasyon oranında zam yapılacak. İşçilerimizin kazandığı tüm haklar da geriye dönük olarak 30 gün içerisinde ödenecek."

2 yorum yapılmış
  • KrmzBeyaz
    30 Ocak 2018 • 08:31
    Bir metal işçisi olarak diyorum ki davulun sesi uzaktan hoş gelir; bu alınan zam taslağın çok altında siz sadece bu zammın bürüt kısmını görüyorsunuz birde net alınan zammı araştırın
  • Yuksel14
    30 Ocak 2018 • 10:31
    Hakları adamlar.robot gibi çalışıyor.yorucu.yıpratıcı bir iş bir kişiye çok iş yüklüyorlar.anlaşma oldu ama bundan sonra iş veren daha çok ezici ve iş yükleyecektir.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.