VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

2018 GEREDE'NİN YILI OLACAK

16 Aralık 2017

.......................

Haber: Bülent VELİOĞLU

Bolu’nun Gerede ilçesi iki dev projeyle bölgenin en önemli merkezlerinden bir haline gelecek. Beşiktaş Kulübü’nün Esentepe Oteli kiralaması ve ilçeye 5 kilometre uzaklıktaki Arkut Dağı Urumşah Yaylası’na yapacağı spor tesisleri için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bin 700 kapasiteli cezaevi inşaatı da devam ederken, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, ilçeden yatak kapasitesini arttırmak için çalışma içine girdi. Allar, “Beşiktaş tesislerinin ve cezaevinin hizmete girmesiyle ilçemiz bölgenin merkezi haline gelecek. 2018 Gerede’nin yılı olacak” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana Gerede için gecesini gündüzüne katan Belediye Başkanı Mustafa Allar, yıllardır bekleyen projeler hayata geçirmenin yanı sıra ilçe turizmini ayağa kaldıracak projelerin heyecanını yaşıyor. Sık sık Ankara’ya giderek bürokrasinin zorlu koridorlarında mesai harcayan Allar’ın en büyük destekçilerinden birisi de aslen Geredeli olan Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) Başkan Vekili Mehmet Yılmaz… Yılmaz, doğduğu ilçeye yatırım gelmesi için elinden geleni yapıyor.

“BEŞİKTAŞ OTELİ MART NİSAN GİBİ AÇILIYOR”

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, “Beşiktaş Kulübü ile yapılan görüşmelerde, Fikret Orman, Deniz Atalay bey ve beraberindeki heyetle 5-6 defa Gerede’de toplantı yaptık. Biz Beşiktaş’a buranın tapusunu ve mülkiyet hakkını çok uygun fiyatla verdik. Beşiktaş’ın hem kamp merkezi hem de Esentepe Otel olarak tarif ettiğimiz otelin de 20 yıllığına kiralanması noktasında gerekli çalışmalar yapıldı ve bitti. Kira kontratları da imzalandı. Bir 15 Temmuz badiresi atlatıldı. Aynı zamanda tabi sürecin ertelenmesinde takdir edersiniz ki, Esentepe Otel’in Beşiktaş Kulübüne peşkeş çekildiği şeklinde haberler Bolu basınında çıktı. Savcılık hakkımızda suç duyurusunda bulundu ve soruşturma başlatıldı. Bu nedenle bir zaman kaybı oldu. En azından şu anda otelin çalışmaları başladı. Yapmış olduğumuz görüşmelerde otel Mart, Nisan gibi bitecek. Çok güzel restorasyon yapıldı. Çalışmalar devam ediyor. Bu bahara kadar otelin hizmete girmesi hedefimiz” ifadelerinin kullandı.

“HERKES KONAKLAYABİLECEK”

“Beşiktaş Kulübü, Esentepe Oteli’ni ticari işletme olarak kullanacak ve halka açık olacak. Dışarıdan gelen insanlar orada konaklayabilecek. Kamp merkezi Arkut Dağı Urumşah Yaylası’nda yapılacak. Otel Mart Nisan ayında hizmete girecek. Kamp merkezi ise 2018 yılının sonunda tamamlanacağını tahmin ediyoruz."

“BEŞİKTAŞ’IN MOLA TESİSİ”

“Toplam alan 33 bin metrekare alan 2018 yılının sonunda hizmete gireceğini düşünüyoruz. 2019 yılında Beşiktaş burada kamp yapmaya başlar. Deplasmanlarına giderken burada kalacak. Burası bir mola yeri gibi olacak. Beşiktaş yatırımlarını tamamladığında sadece Gerede değil, tüm Bolu ve ilçeleri faydalanacak. Biz Bolu ile bir bütünüz, hep beraberiz. Gerede olarak konaklama konusunda hazırız.”

SİLİVRİ CEZAEVİ GEREDE’YE YAPILACAKTI

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar bir başka heyecanı da, 2000’li yıllarda ilçeye yapılması gündeme gelen ancak aleyhte başlatılan kampanyayla iptal edilen ve ardından Silivri’ye yapılan cezaevi için yaşıyor. Cezaevi inşaatı hızla devam ediyor. Bin 700 mahkum kapasiteli cezaevi ortalama 700 kişiye istihdam sağlanacak. Mahkumların ziyaretçileri ve cezaevinde çalışacak kişiler düşünüldüğünde ilçe ekonomisi ayağa kalkacak.

240 BİN METREKARE BEDELSİZ ARAZİ TAHSİSİ..

Mustafa Allar, cezaevi ile alakalı kötü bir algı oluşturma noktasında da mücadele olduğunu ifade ederek, “Gerede’ye cezaevi kurulması noktasında 2000’li yıllarda kurulmaması yönünde bir kampanya başlatılmıştı. Akabinde bu yatırım Silivri’ye kaymıştı. O gün nasip olmamış. Bugün HSYK Başkanımız hemşerimiz Mehmet Yılmaz’ın katkılarıyla yerel yönetimin ve siyasi iradenin sivil toplum kuruluşları ile beraber hızlı çözüm üreten bir yapısıyla 240 bin metrekare bedelsiz yer tahsisi noktasında biz bunu gerçekleştirdik. Hiçbir yerel yönetim kolay kolay 25 bin nüfusluk bir ilçede bu boyutta bir araziyi risk alarak tahsis etmesi kolay değildir. Ama ticaretten gelen bir belediye başkanı olarak onun ekonomiye kazandıracağını düşünüyorum” dedi.   

“İLÇEYE 2 MİLYON CANLI PARA GİRECEK”

“Bin 700 kapasiteli bir cezaevi olacak. Mahkumların 500’ü açık cezaevi, bin 200’ü ise kapalı cezaevinde olacak. Bu kadar kişinin yemekleri Gerede’de yapılacak. Dışarıdan gelmeyecek. Buradan en az 700 kişi istihdam edilecek. Buraya yeni bir jandarma karakolu kurulacak. Dışarıdan her hafta sonu ziyaretçiler gelecek. Haftalık görüşlerde en az 2 bin kişi gelir. Ayda 8 bin kişi yapar. Ayda bu kadar kişinin dışarıdan bu ilçeyi ziyareti ilçe ekonomisi için gerçekten çok iyi olacak. Bu rakam da ilçeye 2 milyon TL canlı paranın girişi demektir. Bu paralar özellikle hizmet sektörüne yansıyacak. İnşaat sektörü, restoran, kafeterya gibi şeylerle ilçemiz gelişecek ve ilçeye çok katkı sağlayacak.” 

  • 2018 GEREDE'NİN YILI OLACAK
  • 2018 GEREDE'NİN YILI OLACAK
  • 2018 GEREDE'NİN YILI OLACAK
2 yorum yapılmış
  • engin
    5 Temmuz 2018 • 03:06
    “BEŞİKTAŞ OTELİ MART NİSAN GİBİ AÇILIYOR” haberinizi takip eder misiniz? Ne çalışma var ne girişim!
  • Tark
    31 Ekim 2018 • 14:57
    Hani nerede otel, nerede kamp tesisi? Neden sormuyorsunuz akıbetini? Sordunuz cevap mı alamadınız? Yoksa haber yapmaya mı çekiniyorsunuz?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.