VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ETEKLİ EYLEM İÇİN MAHKEME KARARINI VERDİ

13 Ağustos 2017

...................

HDP’nin Ankara’da bulunan Genel Merkezi önünde “Etekli eylem” yaparak tüm Türkiye’nin gündemine oturan Mahmut Alan ve arkadaşları için açılan kamu davasında mahkeme kararını verdi.

26 Kasım 2016 tarihinde Köroğlu Gençlik Teşkilatı (KGT) Başkanı Mahmut Alan ve dernek üyeleri Tolga Yardımcı, Halil Akyaman ve Naci Denek askeri operasyonlar dev ederken, Ankara’da bulunan HDP Genel Merkezi’nin önüne giderek partililere etek göstermişlerdi. Türkiye’de büyük ses getiren eylem sonrasında şahıslar hakkında kamu davası açıldı. Ankara 37. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada başkan ve dernek üyelerinin beraatine karar verildi.

“MAHKEMEMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Karar sonrasında konuşan Mahmut Alan, “Devletimize ve milletimize canımız feda. Askerimiz ve polisimiz bu etekli terör örgütü PKK tarafından kahpece, arkadan tuzak kurarak şehid ediliyor. PKK’nın siyasi uzantısı hiç şüphesiz HDP. Biz operasyonların başlaması ile PKK’lıların unuttuğu etekleri siyasi uzantısı olan HDP’lilere götürmek istedik. Halk olarak haklı tepkimizi demokratik şekilde dile getirdik. Mahkememize teşekkür ederiz” dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

HDP Genel Merkezi önünde, partiyi ve partilileri ellerindeki etekle protesto etmek isteyen 4 kişi gözaltına alındı. HDP Genel Merkezi önüne gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Bolu eski İl Başkanı Mahmut Alan ve beraberindekiler, 'Devlet operasyonlara başladı. Etekler esnafın elinde kaldı' pankartı açtı. 

Mahmut Alan, elinde bulunan etekleri göstererek, "Eteklerini unutmuşlar, vatan hainlerine eteklerini getirdik. Daha önce Meclis'ten de söyledik. Polise tokat atarsan hesabını sorarız dedik" diye bağırdı. Genel merkez önünde önlem alan polis ekipleri ise grubun eylem yapmasına izin vermeyerek, müdahale etti. Mahmut Alan ve beraberindekiler, gözaltına alınarak, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

1 yorum yapılmış
  • Umut
    13 Ağustos 2017 • 08:06
    Mahmut Alan kadar özverili ve heyecanlı olmalıyız ki tepkimizi herkez bilsin kırmızı cizgi nasılmıs görülsün.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.