VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİ GÜLEN'E TEK LAF ETMİYORLAR

9 Ağustos 2017

.........................

ANALİZ HABER..

Bolu’da 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yargılanan sanıklardan hiçbirisinin terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in şahsına karşı, “Hain, şerefsiz, terörist” gibi cümleler kullanmamaları örgütün kendi elemanlarına karşı beyin yıkama operasyonunda ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. İfadelerin nerdeyse ortak olması örgütün yürüttüğü algı operasyonunu gözler önüne seriyor. FETÖ'cüler FETÖ'ye bağlı olmadıkları yalanını her fırsatta dile getirirken, Fetullah Gülen'e tek laf etmiyorlar. Diğer yandan, davanın başında örgütle ilgili itirafçı olan şahısların çark etmeleri gözlerden kaçmıyor. 

Bolu’da yürütülen FETÖ darbe soruşturmaları kapsamında haklarında dava açılan ve yaklaşık 3 aydır Bolu Belediyesi Nikah Salonu’nda yargılanan sanıkların savunmalarındaki ilginç detay gözlerden kaçmıyor. Savunmalarına, ‘ben suçsuzum’, ‘örgüt toplantılarına katılmadım’, “hastayım” gibi cümlelerle başlayan sanıklar, darbe girişimini ‘15 Temmuz darbe girişimini kınıyorum’ diyerek geçiştiriyorlar. Darbe girişimini kınadıklarını söyleyen fakat “FETÖ darbe girişimi” diyemeyen sanıklar, bugüne kadar görülen duruşmalarda örgüt lideri Fetullah Gülen’in şahsına karşı kötü bir cümle söylediklerine rastlanmadı.

İTİRAFÇILAR ÇARK EDİYOR

Soruşturmalar sırasında haklarında yakalama kararı çıkarılan ve yakalanan bazı FETÖ şüphelileri itiraflarda bulunarak serbest kalmayı başarmışlardı. Ancak, duruşmaların başladığı günlerin hemen ardından itirafçılar tek tek ifadelerini geri almaya başladılar. Emniyette verdikleri ifadelerinde baskı altında oldukları yalanına sığınan itirafçılar, bir zamanlar birlikte oldukları sanıkları kurtarma çabasına giriştiler.

RAHAT TAVIRLARI DİKKAT ÇEKİYOR!

Kuruldukları günden itibaren tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen, sınav sorularını çalan, kumpas kurarak vatansever askerlerin hayatlarını karartan ve zenginleştikçe zenginleşen FETÖ’cüler, giriştikleri başarısız darbe girişiminden sonra ‘masum insan’ rolüne girerek kurtulmaya çalışıyorlar. Mahkeme salonlarında rahat tavırlarıyla dikkat çeken ve dışarıya karşı “dik duruyoruz” imajı veren FETÖ sanıklarının ne kadar ceza alacağı ise merakla bekleniyor. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.