VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MÜCAHİT KUTLU MAHKEMEDE İFADE VERDİ

19 Temmuz 2017

........................

Bolu’da FETÖ’nün Çatı Davası devam ediyor. Duruşmada Bolu eski İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu ifade verdi. Kutlu, darbe girişimi gerçekleşseydi ilk olara kendisinin tutuklanacağını söyledi. Kutlu ayrıca, “Evimde yapılan aramada ele geçirilen 1 dolarlar yurt dışında kullandığım dövizlerden artan kısımlardan bir parçası. O paranın yanında Euro’da bulunuyor. Kitap ise evimde rafta bulundu. Ben o kitabın varlığını dahi bilmiyordum” ifadelerini kullandı.

FETÖ operasyonunda tutuklanan ve bir süre cezaevinde kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu mahkemede ifade verdi. 2007 yılı 2014 yılları arasında arasında İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürüten Mücahit Kutlu, “Darbe girişimi olarak kabul edilen 17-25 tarihlerinde kamuoyuna bu olayın bir FETÖ operasyonu ve komplo olduğuna dair açıklamalarda bulunmuştum. 15 Temmuz hain darbe girişiminde ise Demokrasi Meydanı’nda sabaha kadar nöbet tuttum. Bizzat Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen yöneticilerden biriyim. AK Parti ile hep iç içe girmiş durumdaydım. Darbe eğer gerçekleşseydi ilk tutuklanacak kişilerden biri bendim” dedi.

“OKTAY GÜNEŞ’İN GÖREVE GERİ GELMEMESİNİ SÖYLEDİM”

 Mücahit Kutlu, çatı iddianamesinde ismi geçen Yüksel Karabulut içinde konuşarak “Yüksel Karabulut’un benim hakkımda neden böyle suçlamalarda bulunduğunu anlamıyorum. FETÖ ile mücadeleyi fırsat bilerek bana iftara atıldığını düşünüyorum. Onun ifadesine göre sana ödenek çıkarırım ama beni yurt dışına göndereceksin demişim. Böyle bir konuda ne benim ne onun bir yetkisi var. Ben böyle bir talebi valiye mi söylerim düz bir memura mı? Bu hususun benimle irtibatlandırılmasının hiçbir mantığı yok. Benim Yüksel Karabulut’un görevlendirilmesinde hiçbir alakam yok. Bana bu konuda şahitlik edecek insanlarda var. Firari Oktay Güneş de aynı şekildedir. Ben kendisinin göreve gelmemesi için birçok kez ricada bulundum. Yüksel Karabulut’un kadrolaşma iddialarını kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

1 DOLAR VE KİTAPLAR HAKKINDA KONUŞTU

Kutlu, gözaltına alındıktan sonra evinde bulunan 1 dolar ve kitap hakkında da konuşarak,“Ben sürekli yurtdışına çıkıyordum. Fakat iş seyahatleriydi. Hiçbir dernek ile alakası yoktur. Her çıkışımı kontrol edebilirsiniz. Evimde yapılan aramada ele geçirilen 1 dolarlar yurt dışında kullandığım dövizlerden artan kısımlardan bir parçası. O paranın yanında Euro’da bulunuyor. Kitap ise evimde rafta bulundu. Ben o kitabın varlığını dahi bilmiyordum. Tutuklandıktan sonra ziyarete gelen kızım ağlamaya başladı. Orada anlatmaya başladı. Kitabı bir yıl boyunca gönderdiğim özel okuldaki hocalardan biri hediye etmiş. Kızım kitabın ne olduğunu bilmiyordu. Benim o kitabın evde olduğundan dahi haberim yoktu”  dedi.

 

3 yorum yapılmış
  • Gzelinsan
    19 Temmuz 2017 • 23:59
    Mücahit KUtlu güzel insan, dürüst insan. fetö ile hiç ilişkisi olduğunu sanmıyorum . ona atılan iftiranın hesapları başka.
  • badat
    20 Temmuz 2017 • 01:51
    Gzinsan a katılıyorum hesapları başka olanlar ona iftira attılar atılan hiç bir iftir yerde kalmaz.... Yüce mevlam büyük
  • yapma
    21 Temmuz 2017 • 07:24
    ne zaman ateş olmayan yerden duman tütmeye başladı
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.