VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YILDIRIM 15 TEMMUZ GECESİ BOLU'DAYDI

3 Kasım 2016

..................

TBMM Darbe Girişimi Araştırma Komisyonuna Başbakanlık tarafından 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili brifing verildi. Brifingde Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz gecesi Bolu'da olduğu ve krizi bir süre Bolu'dan yönettiği ortaya çıktı.

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonuna Başbakanlık Müsteşar Yardımcıları Ergin Ergül ve Özer Kontoğlu, Güvenlik İşleri Genel Müdürü Bilal Durdalı, Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener gelerek bilgilendirme yaptı.

 Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Ergül, 15 Temmuz Cuma akşamı Başbakan Binali Yıldırım’ın cuma akşamı 21.00 sularında İstanbul Dolmabahçe ofisinde çalışmalarını tamamladıktan sonra Tuzla’daki konutuna hareket ettiğini belirterek, “Sayın Başbakanımız 21.30 civarında Tuzla’daki konutuna ulaştı. Televizyonda Boğaziçi Köprüsü'nün askerler tarafından kapatıldığını görmesi üzerine İçişleri Bakanını, MİT Müsteşarını, Genelkurmay Başkanını aradı. İçişleri Bakanı uçakta olduğu için kendisine ulaşılamadı. MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanına da ulaşamamıştır. 21.40–22.00 arasında Başbakan Müsteşarı, Genelkurmay İkinci Başkanını aradı ancak ulaşılamadı. Defaatle MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı aranmıştır ancak ulaşılamamıştır” ifadelerini kullandı.

BOLU DAĞI’NDA BULUNAN KARAYOLLARI ŞANTİYESİNDEN YÖNETTİ

“Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı tüm personeli göreve çağrıldı. Ülkenin dört bir yanında patlama olduğu şeklinde asılsız haberlerin sosyal medyaya yayılması üzerine kısa süreliğine erişim engellenmiştir. Başbakanımız yol boyunca gelişmeleri takip ederek gerekli müdahaleleri yapmıştır. Bir süre krizi Bolu karayolları şantiyesinde yönetmiştir.”

1 yorum yapılmış
  • FATHKARA
    3 Kasım 2016 • 09:50
    hadi ya senin yanında mıydı
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.