VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

EVCİL'DEN ÖZCAN VE ERCOŞKUN'A YARGI TEPKİSİ

31 Ağustos 2016

.........................

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu İl Başkanı Adem Evcil, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ve CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ı kastederek, “Buradaki operasyonlarla alakalı müdahil olma durumunu bıraksınlar. Yargıyı yanlışa yöneltecek yanlışa teşvik edecek, kamuoyunda algı, baskı oluşturacak her türlü açıklamadan kaçınmaları tavsiyemizdir. Yargıdan elinizi çekin” dedi.

Bolu Takip Gazetesi’nde Emrah Öğet’e konuşan MHP Bolu İl Başkanı Adem Evcil, “CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan bu süreçte Ak Parti’nin yanlışlarını konuşmasını ve daha önce Ak Partili Milletvekilinin yaptığı gibi Bolu’da FETÖ ile ilgili yürütülen operasyonların doğru olmadığı yönünde görüş bildirmesi yersiz” diye konuştu.  

“Hükümet kandırıldı yanlış yaptı deme zamanı değil”

15 Temmuz darbe girişiminden sonraki süreçte ilk günden itibaren darbeye karşı hükümete destek verdiklerini ifade eden MHP İl Başkanı Adem Evcil, “Bizim bu konudaki bakış açımız Sayın Genel Başkanımızın tavrıyla ortak yürüyor. Sayın Genel Başkanımız da son basın toplantısında sonuna kadar hükümeti desteklediğini beyan etti. 15 Temmuz’dan bu yana kritik bir süreç yaşıyoruz. Bu süreç içerisinde şimdi bunlar kandırıldılar, bunlar yanıldılar, yanlış yaptılar demenin bir lüzumu yok. Bu tutum tamamen saçma sapan algılarla gündemi meşgul etmekten daha ileriye gidecek bir durum değil. Şimdi süreci, öncesini ve sonrasını iyi okumak lazım. Bu tamamen ülke meselesi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin de ana omurgası zaten belli; önce ülkem ve milletim sonra parti ve en son ben anlayışını biz kendimize düstur edinmiş insanlar olarak zaten bu süreçte bu mücadeleyi milletimizin, ülkemizin yanında durarak gösterdik, bundan sonra da bu noktada desteklerimiz sürecektir” dedi.

“Özcan vatan evlatlarına haksızlık yapıyor”

Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın, Bolu’da FETÖ ile ilgili yürütülen operasyonların yanlış olduğuna dair açıklama yapmasını değerlendiren Evcil, “Daha önce Ak Parti’nin milletvekili de bu süreçle alakalı birkaç açıklama yaptılar ve bu açıklamalar ne kadar yanlışsa Sayın Tanju Özcan’ın açıklamaları da bu kadar yanlış bir açıklama. Biliyorsunuz daha önce yaşanan bir hadiseden dolayı Sayın Özcan Valilik binasını 40 vekille birlikte adeta bastı. Aynı Tanju Özcan’ın, meydanlarda 40 tane Milletvekili ile omuz omuza saf tutarak darbeye karşıyız duruşunu sergilemesini isterdik. Yaptığı açıklamaları çok talihsiz buluyor ve siyasi anlamda yargıyı yönlendirmekle ilgili açıklamalar olarak görüyoruz. Burada vatan evlatlarına haksızlık etmemek gerekir” diye konuştu.

“Vali Aydın Baruş’un onurlu bir duruşu var”

Bolu’da FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonların iyiye gittiğini belirten Evcil, “Bolu Valisi Sayın Aydın Baruş’un gerçekten çok farklı ve onurlu bir duruşu var. OHAL Valisinin durumu ve pozisyonu belli. Üç tane Cumhuriyet savcısının bu konuyla alakalı özel yetkili olduklarını biliyoruz. Onlar bu süreci çok yakından takip ediyorlar ve gerçekten iyi gidiyorlar. Bu insanlar 7/24 annelerinden, babalarından, yavrularından, kardeşlerinden ayrı kalıp çalışıyorlar. Böyle operasyon yöneten vatan evlatlarına karşı yaptığı açıklamalar çok yanlış. Çünkü haksızlık ediyor ve böyle bir haksızlığın da lüzumu yok. Sayın vekilin kişisel hırslarını, kişisel nefretini, kişisel kinini, gerek valiyle,  gerek yargıyla daha önceki süreçlerde yaşamış oldukları olumsuz durumları böyle hassas bir konu üzerinden yansıtması çok yanlış” dedi. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.