VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN'DAN İKİNCİ FETÖ AÇIKLAMASI

30 Ağustos 2016

........................

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay arasındaki FETÖ atışması devam ediyor. Özcan’ın, “Bolu’da FETÖ operasyonu yapılmıyor’ sözlerine Doğanay, “Bolu’da mücadele doğru şekilde ilerliyor” sözleriyle cevap vermişti. Özcan, açıklamalarının art niyetli açıklamalar olarak algılanmaması gerektiğini, kendisinin uyarı vazifesini yerine getirdiğini ve aynı tutumu Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay’dan da beklediğini belirtti.

Bolu Takip Gazetesi’nde Emrah Öğüt’ün haberine göre, CHP Milletvekili Tanju Özcan yaptığı açıklamanın Vali’ye ve yargıya bir uyarı niteliğinde olduğunu belirterek, “Etkin bir mücadele yapıldığı konusunda bir izlenim bende oluşmadı. Elbette gözaltına alınan ve bu örgütle bağı olduğunu düşündüğümüz insanlar var. Ama bakıyorsunuz, kurunun yanında yaşta yanıyor ve hiç bu yapıyla ilgisi olmayan, has bel kader daha düne kadar hükümet tarafından legal kabul edilen bir bankadan kredi kullandı, üç-beş kuruş para çekti diye gözaltına alınıyor veya tutuklanıyor.  Sizin zamanınızda bunların legal olarak kurduğu okullara çocuğunu gönderdi diye kamu görevlisini açığa alıyorsunuz. Ama bu örgüte en büyük finansal desteği sağlayan bu hükümet AKP hükümeti. Sen o zaman kendi maliye bakanlarına sormayacak mısın bu ihaleler dağıtılırken bu örgüt bundan nemalanırken? Bu yüzden samimi olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu. 

“UYARI GÖREVİMİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM”

Açıklamalarının uyarı niteliğinde olduğunu belirten Özcan, “Bolu’da bu işin başında bir Vali yardımcımız var, çokta iyi niyetli ve mücadele etmeye çalışan bir insan ama bunun önünü açmak lazım. Bunu yapmaya çalışıyorum, bu uyarı görevimi yapmaya çalışıyorum. Şimdi burada elbette bu kanlı darbe girişiminde bulunanların en ağır cezayı almaları için uğraşıyorum. Ama masum insanlar da bu süreçte zarar görmesin veya minimum ölçüde zarar görsün diye bu uyarıları yapıyorum. Ama dediğim gibi şuana kadar ben çok samimi bir mücadele görmüyorum” dedi.

“BUNA KARGALAR BİLE GÜLER”

“Özellikle Bolu küçük bir yer ve bu yapı ile bağı olanları herkes biliyor. Ele başlarını herkes biliyor ve bu ele başlarının, illa isim vermeme gerek yok, Sayın Başsavcı, Sayın Vali makamı çağırır ve özel olarak kimdir bunlar derse imtinada etmem ama benim bildiğimi vatandaş da biliyor. Onların elini, kolunu sallayarak dolaştığını görüyor. Daha düne kadar bu terör örgütü liderine muhterem hoca efendi diyenler bugün ellerine bayraklarını almışlar yardım ve yataklık yaptıkları örgütü sözde telin ediyorlar. Kim inanır, buna kargalar bile güler. Bu mücadeleyi yapacaksanız samimi olarak yapın, yapamayacaksanız şunu da söyleyin; ya biz bu yapı ile mücadele edemiyoruz, yapan birileri gelsin deyin” ifadelerine yer verdi.

“YARIN BU YAPI YİNE BU MİLLETİN BAŞINA BELA OLUR”

“AKP İl Başkanı dostumdur, arkadaşımdır, bu tür uyarıları art niyetli kabul etmemelidir. Benim yaptığım uyarıları kendisi de yapmalıdır. Zaten buradaki siyasetçi arkadaşlarla da görüşüyoruz ve bu konuları onlarla da konuşuyoruz. Esas itibari ile benim ne demek istediğimi onlar çok daha iyi biliyorlar. Onların da bu mücadele eksikliğiyle ilgili rahatsızlıkları olduğunu görüyorum. Bu mücadele tamamlanmazsa yarın bu yapı yine bu milletin başına bela olur, yine bu hastalık nükseder. Hem Bolu’da hem de Türkiye’de ucu kime dayanırsa dayansın sonuna kadar gidilmeli ama bunun yanında titiz inceleme yapılmalı.” 

1 yorum yapılmış
  • AdemKOCABA
    30 Ağustos 2016 • 09:27
    Varsa bir bildiğin, açıkça soyle! Ahmette bilir, Mehmette bilir deyip anlaşılmaz laflar etme. Takip ettiğimiz kadarıyla mücadele ediliyor, bildiğiniz başka fetocular varsa savcılığa ihbarda bulunursunuz,sokak dedikoduculari gibi fitne yaymassin,bunlar seviyesiz hareketler.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.