VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞSAVCI YURTSEVEN'DEN FLAŞ AÇIKLAMALAR

26 Temmuz 2016

..........................

15 Mayıs darbe girişimi sonrasında Fethullahçı Terör Örgütü’ne karşı Bolu’da peş peşe operasyonlar yapılırken, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, “Bolu Valiliği çalışanları hakkında FETÖ üyesi ve darbeye teşebbüs etmekten dolayı çok sayıda gözaltı kararlarımız var. Bunların dışında avukat, işçi, Polat A.Ş. çalışanları, iş adamları hakkında gözaltı kararlarımız mevcut ve şu anda emniyette ifadeleri alınıyor, deliller toplanmaya çalışılıyor. Okullara, derneklere ve onların yöneticilerine yönelik çalışmalarımız var” dedi.

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, “FETÖ Darbe girişimi sonrasında HSYK’nın talimatı ile ilimizde 17 hakim ve savcı hakkında soruşturma başlattık. Bunlardan 14’ü tutuklanırken 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakim ve savcıların dışında AİBÜ’de profesör, doçent, uzman ve öğretim üyeleri hakkında operasyonlarımız devam ediyor. Bunlar hakkında bir hayli gözaltı kararımız var.” diye konuştu.

“GÖZALTILAR DEVAM EDECEK”

“AFAD Şube Müdürlüğü hakkında yine aynı şekilde gözaltı kararlarımız var. Bolu Valiliği çalışanları hakkında FETÖ üyesi ve darbeye teşebbüs etmekten dolayı çok sayıda gözaltı kararlarımız var. Bunların dışında avukat, işçi, Polat A.Ş. çalışanları, iş adamları hakkında gözaltı kararlarımız mevcut ve şu anda emniyette ifadeleri alınıyor, deliller toplanmaya çalışılıyor. Okullara, derneklere ve onların yöneticilerine yönelik çalışmalarımız var. Bilindiği üzere Highway’de, Fatih Okullarında bu kapsamda bir arama gerçekleştirdik. Burada ele geçirilen bir kısım belgelere el konuldu. Bunların çözülmesini ve raporların elimize ulaşmasını bekliyoruz. İki vali yardımcımız tutuklandı. İl Jandarma Alay Komutanı tutuklandı. Garnizon Komutan Vekili adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sözde sıkıyönetim komutanı olan Tugay Komutanı da tutuklandı. Yargılama aşamasında büyük ihtimalle buraya getirilecek. Çok kapsamlı bir biçimde olayın üzerine gidiyoruz. Hassas bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde, ilimizde görev yapan medya mensuplarından da anlayış bekliyorum.”

“BASINDAN DESTEK VE ANLAYIŞ BEKLİYORUZ”

Geçtiğimiz günlerde, gözaltındaki hakim ve savcıların Bolu Adliyesine gelişinde yaşanan fotoğraf çekme olayında ve sonrasında, medyada çıkan haberler konusunda kendisinin çok üzüldüğünü belirten Başsavcı Mehmet Yurtseven, “Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonlarımız devam ediyor. Örgüte karşı, bilindiği üzere, ciddi bir şekilde mücadele halindeyiz, kapsamlı bir şekilde devam ediyoruz ve edeceğiz. Bu çalışmalarımız esnasında medya mensubu arkadaşlardan biraz daha anlayışlı olmalarını bekliyorum. Özellikle hassas bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde bize yardımcı olmalarını ve desteklerini esirgememelerini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak - Bolu Gündem

1 yorum yapılmış
  • BOLULUVATANDA
    26 Temmuz 2016 • 07:38
    BEN SİZE İNANMIYORUMMMMM
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.