VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TANJU ÖZCAN YIKTI GEÇTİ...

12 Nisan 2016

Aylardır tartışmaların yaşandığı, iptal edilmesiyle, mahkeme süreciyle konuşulan ve 3 kez iptal edilen CHP Bolu Merkez ilçe mahalle delege seçimleri CHP Milletvekili Tanju Özcan ve ekibinin zaferiyle sonuçlandı. İl Başkanı Kazım Karsu ve ihtiyar heyeti seçimlerde büyük hezimet yaşadı. Özcan, il başkanlığı yönetimini siyaset sahnesinden sildi. Eski il başkanlarından hiçbiri delege seçilemedi.

Yapılan seçimlerde CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve ekibinin hazırladığı listeden 350 kişi delege seçilirken, mevcut il yönetimi ve bazı eski il başkanlarının birlikte hazırladığı listeden ise sadece 20 delege seçilebildi.

KIRAN KIRANA SEÇİM BEKLENİYORDU

Ayrıca bu süreçlerde CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ile il yönetimi arasında tartışmalara eski il başkanları dahil olmuş ve il yönetimi tarafında yer alarak, Tanju Özcan’ı suçlayan açıklamalar yapmışlardı. Safların belli olmasının ardından geçtiğimiz hafta yapılan delege seçimleri daha bir önem kazanmış ve kıran kırana bir delege seçimi yaşanması bekleniyordu.

ÖZCAN EZDİ GEÇTİ…

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve ekibini hazırladığı liste ile mevcut il yönetimi bazı eski il başkanlarının hazırladığı listenin yarıştığı seçimlerden beklenildiğinin aksine kıran kırana bir mücadelenin yaşanmadığı görüldü. Ön seçimlerde büyük bir fark ile rakiplerini geride bırakan Özcan, burada da ezici bir galibiyet aldı. Mahalle Delege seçimlerinin yaklaşık Özcan taraftarları 350, İl Başkanı Kazım Karsu’nun ekibi ise 20 delege seçtirebildi.

GEÇMİŞİ HATIRLAYALIM

2015 yılının son aylarıyla birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolu’da da Merkez İlçe, Mahalle delege seçimleri yapılmıştı. CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz’ın gerçekleştirdiği seçimler, mahkemeye taşınmış ve il yönetimi tarafından Yıkılmaz görevden alınmıştı. Kayyum atanmasıyla birlikte yeniden seçim yapılacağı duyurulmuş, Yıkılmaz kayyumun belirlediği seçim tarihinden önce mahkeme kararıyla görevinin başına dönmüş ve seçimleri gerçekleştirmişti. İl yönetimi bu süreçte de mahkemeye başvurarak yeniden seçimleri iptal ettirmiş ve Hüseyin Yıkılmaz’ı Disiplin Kurulu’na sevk ettirmişti. Yıkılmaz’ın görevden alınmasından sonra yerine yönetim kurulu üyesi Çetin Uç görevlendirilmişti.

Kaynak: Köroğlu Gazetesi

8 yorum yapılmış
  • zpek
    12 Nisan 2016 • 03:36
    İç içe ötekilestirmenin öz Türkçesi.
  • SERPLZDEMRELARICI
    12 Nisan 2016 • 04:09
    Ben eski ve aileden gelen bir CHPli olarak seçimlerden sonra yazılan ve yapılan hareketler beni rahatsız ediyordu .Bu delege seçimlerinden sonra Bolu CHP teşkilatının hareketlerinden ve ADD de birçok kişiyi kazanmak için eski üyeleri çıkarıp başkan olan kişi ELFAZ TEMİZ il başkanlığına ve saymanlığa da ŞABAN ERTOZANıgeçirerek CHP yi istedikleri gibi yönetecekler. bizim gibi partisine sahip çıkmaya çalışanları da dışlayarak BOLU CHP teşkilatını tek tek yo
  • serpilzdemirelarc
    12 Nisan 2016 • 04:21
    Bizim ve şimdiki il başkanının( KAZIM KARSU) maddi ve manevi çalışmaları sayesinde bir milletvekilimiz olmuştu.Ama bundan sonra bir milletvekilimizin olması hayal oldu.İlçelerin oyları ve çabalarımız ve çalışmalarımızın boşa gitti.
  • taner
    12 Nisan 2016 • 12:47
    Hayirdir benim yaptigim yorum agirmi geldi gazeteciiler neden yayinlamadiniz nasil bir baslik bu akp de ayni seyler olsa ki olamaz demokrasi yok velev ki oldu diyelim bu basligi atacak yurek varmi sizde SOZDE GAZETECİ
  • OrijinalCHPli
    12 Nisan 2016 • 14:05
    CHP'den veya ADD'den kimsenin kimseyi yok ettiği yok. Senelerce bu partide aktif çalışan biri olarak söylüyorum küçük olsun benim olsun anlayışıyla bir şeyleri idare edemezsiniz. Ha idare etmeye kalkarsanızda anca bu kadar olur. 20-30 kişinin oyuyla Bolu'nun en büyük ilçesi Merkez ilçeyi yok sayarak o delegelere oy kullandırmayarak il başkanlığını alırsınız bi kaç ay geçmeden üyenin iradesini tanımak zorunda kalırsınız. Algı yönetimine gerek yok E
  • ZGRDNMEZ
    12 Nisan 2016 • 14:12
    Serpil Hanım Öncelikle sizi yanlış bir şekilde suçlayıcı bir dil kullandığınız için kınıyorum.ADD Üyeliğinden kendi iradeniz ile siz ve değerli eşiniz istifa etmiştir O dönemki Başkanımız Sayın Elfaz Temizin bu anlamda sizi üyelikten çıkarma gibi durumu sözkonusu olmamıştır.Ayrıca ADD nin tüzüğü açık ve nettir.Hangi Koşullarda Üyelikten çıkarılabileceği de ifade edilmiştir.Dolayısıyla Şahsi problemlerinizi ADD üzerinden Sayın Elfaz Temizi karala
  • Dede
    13 Nisan 2016 • 13:01
    Körler sağırlar birbirini ağırlar. Boş insan,boş işlerle meşgul olur. Görüldüğü üzere. Kendilerine hayırları yok.memlekete olsun. Milletin sırtından geçinen yancılar.
  • zgn
    13 Nisan 2016 • 15:13
    ukala yklmz, sen bu yazı kaleme alırken, ne kadar kindar, ne kadar mikser ve ne denli de, CHP ye yakışmayan biri olduğun daha net bir şekilde kendini göstermişsin dir,Allah seni ıslah etsin, başka diyecek söze gerek kalmadı.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.