VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

2 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZAYA 24 BİN TL CEZA

19 Kasım 2015

5 Ekim 2013 tarihinde Abant Kavşağı’nda otomobil ve otobüsün karıştığı ve Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eriman Topbaş ile Ünal Gül’ün hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili görülen davada, otobüs sürücüsü Ramazan Çakmak’a 24 bin 300 TL para cezası verildi. Türk Ocağı Bolu Şube eski Başkanı Eriman Topbaş ve Ünal Gül uzun yıllar AİBÜ'de görev yapmıştı.

Haber: Özge Elçi Bolu Gündem Gazetesi

5 Ekim 2013 tarihinde D-100 Karayolu Abant Kavşağında meydana geldi. Bolu Dağı'nda bulunan bir düğün salonunda yakınlarının düğününe katıldıktan sonra Ankara'ya hareket eden ve içerisinde 4 kişinin bulunduğu Eriman Topbaş idaresindeki 06 DB 251 plakalı otomobil, Bolu'dan Düzce istikametine giden Ramazan Çakmak idaresindeki 81 EK 262 plakalı otobüse kavşakta çarpıştı. Otomobil metrelerce savrulurken, otobüs ise refüje devrildi. Kazada, otomobilde bulunan Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eriman Topbaş ile Ünal Gül yaşamını yitirirken, yine otomobilde bulunan 2 kişi de yaralandı.

AVUKATI YEŞİL IŞIKTA GEÇTİĞİNİ SÖYLEDİ

Kazanın ardından gözaltına alınan ve çıkartıldığı mahkemece tutuklanan Ramazan Çakmak, bir süre sonra tahliye edilerek tutuksuz yargılanmaya başladı. Sürücü Çakmak, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde Perşembe günü tekrar hakim karşısına çıktı. Çakmak’ın Avukatı Sinan Barut, kazada müvekkilinin kusurunun bulunmadığını, kendisine yeşil ışık yanarken geçtiğini ve kazayı önlemek için elinden geldiğini yaptığını söyleyerek beraat istedi.

“EĞER ÇABA GÖSTERMESEYDİM 4 KİŞİ ÖLÜRDÜ”

Hakimin son sözünü sorduğu Ramazan Çakmak, “Bu kazanın olmamasını isterdim. Benim bir suçum yok. Elimden geleni yaptım ve otomobile çarpmamak için otobüsü bile yan devirdim. Eğer çaba göstermeseydim otomobildeki 4 kişi de ölürdü. Ben beraatimi istiyorum” dedi.

24 BİN TL CEZA VE EHLİYETİNE EL KONULDU

Mahkeme heyeti, Ramazan Çakmak’ın taksirle adam öldürme suçunu sabit görerek 4 yıl hapis cezası verdi. Çakmak’a verilen hapis cezası 24 bin 300 TL para cezasına çevrildi. Ayrıca Ramazan Çakmak’ın ehliyetine 2 yıl süreyle el konuldu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.