VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KUDUZ ÖNLEMLERİ ARTTI!

7 Ağustos 2015

Bolu'da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan kuduz aşısı kampanyası kapsamında yaklaşık 9 ...

Bolu'da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan kuduz aşısı kampanyası kapsamında yaklaşık 9 Bin hayvan aşılanarak hastalığa karşı önlem alındı.

Hayvanlar ve insanlar için en büyük risklerden biri olan kuduza karşı yapılan aşı kampanyasıyla evcil hayvanlar kuduza karşı korunuyor.  Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bu yıl yaklaşık 8 Bin sahipli kedi ve köpek aşılanırken, 1000 civarı hayvan ise serbest veteriner hekimler ve Belediye veteriner hekimleri tarafından aşılandı. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bolu İl Müdürü İsmail Taş, konuyla ilgili açıklamasında, kuduz hastalığının hem hayvan hem insan sağlığı için çok önemli olduğunu belirterek, “Kuduz hastalığına karşı mücadele kapsamında her yıl ilimizdeki sahipli kedi ve köpeklerin hemen hemen tamamını aşılamaya çalışıyoruz. Aşılama kampanyası ile ilimizde aşılanmamış evcil hayvan bırakmamayı hedefliyoruz. İlimizdeki mücadele kapsamında kuduz aşılama programı her yıl ilk baharda başlamaktadır. Çalışmalar sonucu 2015 yılında ilimizde hiç bir kuduz hastalığı mihrakı görülmemiştir” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.