VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

'UZLAŞMA İÇİNDE OLMAYAN KAYBEDER'

21 Haziran 2015

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “AK Parti’nin olmadığı hiçbir hükümetin kurulabilme ihtimali görünmüyor. Uzlaşma ...

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “AK Parti’nin olmadığı hiçbir hükümetin kurulabilme ihtimali görünmüyor. Uzlaşma içerisinde olmayan her parti kaybeder. Aksi halde erken seçime gidilir” dedi.

AK Parti’nin MHP ile bir koalisyon kurmasının sıcak göründüğünü ifade eden AK Parti Milletveli Ali Ercoşkun, “Benim tabanda gördüğüm AK Parti-MHP Koalisyonunun daha sıcak algılandığı. MHP tabanında da ben bunu görüyorum. CHP ile olacak koalisyona kapıyı kapama anlamına gelmiyor bu. Olabilecek en yüksek uzlaşmayı kimle yapabilirse AK Parti, ona göre hükümeti de onunla kurmaya gayret edecek. Olmazsa da hayatın sonu değil, seçime gitme mecburiyeti doğacak. AK Parti’nin olmadığı hiçbir hükümetin kurulabilme ihtimali görünmüyor. Ben MHP ile HDP’nin açıktan veya bir arada bir hükümet içerisinde olmayacağını görüyorum. Böyle bir şeyin olması siyaseten de MHP’nin kendisini bitirmesi anlamına gelir. CHP için aynı şeyi söyleyemem. Onlar zaten seçim öncesi de bir koalisyon yapmışlardı aslında. Fakat burada uzlaşma içeirinde olmayan her parti kaybeder. Bunu net şekilde görmek lazım” diye konuştu.

 MHP ile olabilecek bir koalisyonda çözüm sürecinin ‘Demokratikleşme’ adı alarak devam etmesi ve 4 Bakana açılacak Yüce Divan yolunun kapatılmaması konusunda Ercoşkun, “Uzlaşma tavrında her şeyi konuşabiliriz” dedi.

 “HER ŞEYİ KONUŞURUZ”

“Biz zaten daha önceki süreçlerde de çok ciddi aşamalar kaydettik. Çözüm süreci bunlardan biri. Biz hiçbir kırmızıçizgimiz olmadığını söyledik hep. Uzlaşma tavrı içinde her şeyi konuşabiliriz dedik. İlkelerimizden taviz vereceğiz anlamına da gelmiyor bu. Türkiye’ye bakışımızdan taviz vereceğiz anlamına gelmiyor. Ülkenin menfaatine olmayan bir şeyi kabul etmemiz mümkün olmaz.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.