VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ERCOŞKUN SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

11 Haziran 2015

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun,  “Biz vatandaşın vermiş olduğu mesajları net bir şekilde aldık” ...

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun,  “Biz vatandaşın vermiş olduğu mesajları net bir şekilde aldık” diye konuştu. Ercoşkun ayrıca, MHP’nin milletvekili çıkartmak için 2 bin değil 16 bin oya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Park Kafe’de gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, “Milletin iradesi üzerine herhangi bir iradeyi tanımayan bir partinin mensuplarıyız. Dolayısıyla, Ak Parti kuruluşunun ilk gününden itibaren millet iradesini önceleyen, millet iradesinin tecellisine inanan ve bütün icraatlarını, bütün işlevlerini bu şekilde dizayn eden bir parti. Dolayısıyla 7 Haziran seçimleri neticesinde ortaya çıkan tablo, milletin iradesinin ortaya koyduğu tablodur ve bu tablonun başımızın üzerinde yeri vardır” dedi.

“ALINMASI GEREKEN DERSLER VAR”

“Vatandaşın vermiş olduğu mesajı net bir şekilde aldığımızı ifade etmemiz lazım. Bu mesaj doğrultusunda öncelikle seçmenin bu manadaki eğilimleri, kendi iç muhasebemiz ve tüm bunların istişari mekanizmalarının gerçekleşmesinden sonra da Türkiye’nin, ülkemizin, milletimizin bu süreçten bir anlık bile zarar görmemesi için yine bizim üstümüze düşen vazifeyi yerine getirme kararlılığımızı da net bir şekilde ortaya koymak lazım. Çünkü evet seçim neticelerini her parti kendisi açısından değerlendirir, başarılı der başarısız der. Muhakkak biz kendi partimizle ilgili değerlendirmeleri yapmak durumundayız. Ama tablo da şudur; %41 ile Türkiye genelinde birinci olan Ak Parti, sonuçta açık ara öndedir. Dolayısıyla yetkiyi yine milletimiz Ak Parti’ye vermiş oluyor. Tek başına iktidar olmasa da.. Diğer taraftan diğer üç partiyi düşündüğümüz zaman da her üç partinin ancak üçünün bir araya gelmesi halinde bir hükümet oluşturabileceğini, ama iki partinin, hangi ikili kombinasyon olursa olsun hükümeti kuramayacağını da görüyoruz. Hani muhalefet partilerinden herhangi ikisini bir araya getirdiğiniz zaman bir çoğunluk sağlaması mümkün değil. Dolayısıyla burada birinci parti olarak Ak Parti seçim neticelerini, vatandaşın vermiş olduğu mesajı net bir şekilde anlayıp, algılayıp bundan sonra da bu mesaj çerçevesinde gerek kendi iç muhasebesini yapması, gerekse de milletin vermiş olduğu bu görevi de milletin uygun görmüş olduğu şekilde kullanması söz konusu olacak.”

“VATANDAŞIN BİZE VERMİŞ OLDUĞU GÖREVİN DE BİLİNCİNDEYİZ”

 “Bolu olarak baktığımız zaman evet 2011 seçimlerine göre 6 puanlık bir düşüşümüz söz konusu. 2014 yerel seçimlerine göre yaklaşık 2 puanlık bir düşüşümüz söz konusu. Fakat Türkiye ortalamasına göre 11 puanın üzerinde de almış olduğumuz bir netice var. Biz de işte 2-3 günden beri gerek üniversite çevrelerine, il bazında ayrı, ilçe ilçe ayrı, hatta ilçelerinde şehir merkezi ayrı, köyleri ayrı şekilde analizler gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede bir kere Bolu’nun tamamını, her ilçeyi ayrı bir şekilde değerlendirecek şekilde bu analizlerin üzerinden bir çalışma gerçekleştireceğiz. Diğer taraftan vatandaşın bize vermiş olduğu görevin de bilincindeyiz. Bugüne kadar bu manada ortaya koyduğumuz çalışmaları herhangi bir eksiklik göstermeden bundan sonra da, uzlaşı kültürü içerisinde imkanlar nispetinde devam ettireceğiz.”

“MHP’NİN MİLLETVEKİLİ ÇIKARABİLMESİ İÇİN 16.017 OY DAHA ALMASI LAZIMDI”

MHP’nin Bolu’da 2-3 bin daha oy alsaydı milletvekili çıkaracağı söylemlerine açıklık getiren Ercoşkun, “Hesaplama yöntemi çok fazla bilinmediği için milletvekilliği hesaplamasıyla alakalı yanlış algılamalar var. Biliyorsunuz çeşitli yorumlar yapıldı işte MHP 2-3 bin daha oy alsaydı bir milletvekili çıkarabilirdi diye. Ama biliyorsunuz Belçikalı bir vatandaşın çıkardığı bir hesaplama yöntemi bu. 50 seneden daha fazla parlamenter sistemde bu hesaplama yöntemi kullanılıyor. Burada çok açık ve net bir şekilde eğer Bolu iki milletvekili çıkarsaydı Çankırı gibi veya Bartın gibi iki milletvekili çıkaran bir il olsaydı Bolu, Ak Parti iki milletvekilinin ikisini de kazanıyordu, yani 2-0 oluyordu. 3 Milletvekili çıkardığımız için neticede CHP’nin %24 almış olduğu oy oranı ile 3. Milletvekilliğini CHP kazanmış oluyor. MHP’nin milletvekili çıkarabilmesi için 16.017 oy daha alması lazımdı. Yani iki bin, üç bin değil. Doğru bilgilendirmek ve vatandaşın zihnini doğru yönlendirmek önemli. Bu bağlamda ben bunu hatırlatmak amaçlı paylaşmayı uygun gördüm” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.