VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İSMAİL YAMANTÜRK'TEN, HAKKI FİDAN'A SERT SÖZLER

2 Şubat 2015

Bolu Ziraat Odası Başkanı İsmail Yamantürk, 14 Şubat’ta yapılacak Ziraat Odası Kongresi öncesinde Ziraat Odası ...

Bolu Ziraat Odası Başkanı İsmail Yamantürk, 14 Şubat’ta yapılacak Ziraat Odası Kongresi öncesinde Ziraat Odası Meclis Başkanı Fikret Özen'le birlikte zehir zemberek açıklamalar yaptı. Yamantürk, “12 boyunca Ziraat Odası’na uğramayan, Ziraat Odası’yla hiç işi olmayan kişilerin odanın sıkıntılarını bilme şansı yok” dedi. Yamantürk, rakibi Hakkı Fidan’ı kastederek, “Biz Kıbrıs’ta Avrupa’da tatil yapmadık. Tarlada çalıştık” dedi.

 Bolu Ziraat Odası Başkanı İsmail Yamantürk ile Ziraat Odası Meclis Başkanı Fikret Özen, düzenlenen organizasyonda, oda delegeleriyle buluştu. Mülkiyeti Bolu Ziraat Odası’a ait binasındaki organizasyona, yaklaşık 150 delege ve çok sayıda muhtar katıldı. Yerel ve ulusal basın mensuplarının takip ettiği organizasyonda ilk konuşan isim Ketenler Köyü Muhtarı, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ziraat Odası Meclis Başkanı Fikret Özen oldu.

TAŞINMAZLARIN DEĞERİ 7 MİLYON TL

Ziraat Odası Meclis Başkanı sıfatıyla katılımcılara seslenen Özen, “2014 yılında, yap-işlet-devret modeli sözleşme bitmiştir. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde binanın kontrolü tamamen Ziraat Odası’na geçecektir” dedi. Özen, İsmail Yamantürk başkanlığındaki yönetim tarafından Bolu Ziraat Odası’na kazandırılan bu taşınmazın ekonomik değerinin 7 milyon lira olduğunu bildirdi.

Bolu Ziraat Odası Başkanı İsmail Yamantürk de, “Bizler 4 yıl önce bize verdiğiniz yetkiyi kıt kanaat kullanarak bu noktalara getirdik. Eğer bir odanın parası yoksa hiçbir çiftçisine hizmet etme şansı yok. Biz personel maaşlarını ödeyemeyen, merdiven altında hizmet veren bir Ziraat Odası devraldık.  Öncelikle bizim parayı kazanmamız gerekti. Çünkü bizlerin ticaret ve sanayi odaları gibi, esnaf odaları gibi 350-400 bin lira gibi aidatlar toplama şansımız yok. Bizim yılda topladığımız aidat tutarı 130 bin lira. Sadece 4 personelimizin maliyeti ise 160 bin lira. İmkanlarımız yok diye hiçbir zaman boş durmadık” dedi.

“BUGÜNE DEK ÇİFTÇİLERİMİZİ İHMAL ETMEDİK”

Yamantürk, “12 boyunca Ziraat Odası’na uğramayan, Ziraat Odası’yla hiç işi olmayan kişilerin bunları bilme şansı yok. Ziraat Odası bürosuna gelenlerin muhakkak bilgileri vardır Bundan 10-15 yıl önce yüzde 98 oranında ithal tohum alan Türkiye şu anda ithal tohum alım rakamı yüzde 60’lara geriledi. Eğer bu pazarda yerimizi alamazsak, biz sınıfta kalırız. Yıllardır patates tohumculuğu yapmaktaydık. Ama şu an yapamıyoruz. Buğday tohumluğu yapıyoruz. Ve buğday tohumluğu yapabilmek içinde firmaların buraya davet edilmeleri lazım. Firmaların ortak çalışmalarını sağlamamız lazım. Biz bunlarla ilgili Bağışçılar Vakfı’yla çalışma yaptık, desteklemeyi de MARKA’dan sağladık. Yıllardan beri Şerafettin Erbayram’ın başlattığı meyvecilik aynı şartlarda devam ediyor. Biz bu kültür değiştirebilmek, daha uygun şartları Bolu’ya getirebilmek için Eğirdir Araştırma Enstitüsü’nü Bolu’ya getirdik.

BOLU’DA EN HUZURLU EN GÜVENLİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ BOLU ZİRAAT ODASI’DIR.

Şu anda 2 yıldan beri Bolu’da ve Seben’de demastrasyon çalışmaları var. Biz bununla alakalıda buğday üreten arkadaşlarımızı Trakya’ya, patates üreten arkadaşlarımızı da Afyon’a getirdik. Patatese alternatif olarak başlattığımız silajlık mısır ekiminde 500 dekara ulaştık. Bizim hedefimiz 10 bin dekar. Eğer biz bu hedefe ulaşabilirsek, hem çiftçimiz para kazanacak, hem de hayvancılık yapan arkadaşlarımız para kazanacak. Bu çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Bugüne dek çiftçilerimizi ihmal etmedik. Varsa derdiyle ilgilenmişizdir. Bizi çalıştıracak sizlersiniz. Bizi muhtarlarımız çalıştıracak. Bolu’da en huzurlu en güvenli sivil toplum örgütü Bolu Ziraat Odası’dır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.