VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AİBÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HAYRİ ÇOŞKUN'DAN ÖNEMLİ UYARI!

6 Eylül 2014

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun artık üniversiteli oldu diye ailelerin çocuklarını başıboş bırakmaması gerektiğini ...

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun artık üniversiteli oldu diye ailelerin çocuklarını başıboş bırakmaması gerektiğini söyleyerek “Ailelerin sahip çıkması bize yardım noktasında önem arz ediyor. Yoksa yasadışı bir oluşum veya sağlığı ilgilendiren, bağımlılığı ilgilendiren bazı konularda bir bulaşınca geri dönüşü yok” diye konuştu.

 

Bu sene AİBÜ’ye 5 bin 617 öğrenci kayıt oluyor. Yeni gelen öğrencileri her fakülte önünde stant açarak bilgilendiren ve kötü arkadaş ve arkadaşlıklar ile illegal örgütler ve uyuşturucuya karşı uyaran Bolu İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmasını değerlendiren AİBÜ Rektörü prof. Dr. Hayri Coşkun ailelerin de üniversiteyi kazandı diye çocuklarının üzerinden ilgilerini çekmemeleri gerektiğini belirtti.

Gençlerin eğitilmesinde ailelere ihtiyaçları olduğunu belirten Coşkun, geri dönüşü olmayan yollara girildikten sonra gencin sadece ailenin sorunu değil, toplumsal bir sorun haline geldiğini ifade etti. Coşkun, “Ailelerin sahip çıkması bize yardım noktasında önem arz ediyor. Yoksa yasadışı bir oluşum veya sağlığı ilgilendiren, bağımlılığı ilgilendiren bazı konularda bir bulaşınca geri dönüşü yok” dedi. Coşkun şöyle konuştu:

“Ailelerin sahip çıkması bize yardım noktasında önem arz ediyor. Yoksa yasadışı bir oluşum veya sağlığı ilgilendiren, bağımlılığı ilgilendiren bazı konularda bir bulaşınca geri dönüşü yok. Geri dönüşü yok ve bu konunun aileyi ilgilendirdiği gibi daha sonra bütün toplumu ilgilendiriyor. Devleti ilgilendiriyor. O açıdan bu konuya anne baba, aile, toplum, devlet olarak sahip çıkmalıyız ki sağlıklı bir geleceğe sahip olalım. Arkadaş çevresi de çok önemli. Hem mesleki açıdan hem kültürel, hem sportif hem de diğer alanlarda sosyal alanlarda gelişimlerini sağlamak durumundayız. Bizim üzerimize düşen görevler var ama anne babalara da büyük görev düşüyor”

Haber: Arzu SARI / Köroğlu Gazetesi

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.