VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ!

2 Eylül 2014

Bolu’da ayak bileğindeki bağları kopan 71 yaşındaki hastaya Özel Fatma Hatun Hastanesi’nde ilk kez ‘ayak ...

Bolu’da ayak bileğindeki bağları kopan 71 yaşındaki hastaya Özel Fatma Hatun Hastanesi’nde ilk kez ‘ayak bileği artroskopisi operasyonu’ uygulandı. 5 aydır ağrıdan duramayan kadın, şimdi eski sağlığına kavuştu.

 

Bolu’da yaşayan 71 yaşındaki Sieglinde Özdemir, sol ayak bileğindeki aşırı ağrı şikayeti ile Özel Fatma Hatun Hastanesi’ne başvurdu. Ortopedi servisinde muayene edilen hastanın, sol ayak bileği bağlarının koptuğu ve eklemlerde üretilen sıvının aşırı ağrıya sebep olduğu  tespit edildi. İki ay boyunca gözlem altında tutulan yaşlı kadın, kontrollerde tedaviye cevap vermediği anlaşılınca ameliyat kararı alındı. Bolu’da ilk defa yapılan ‘ayak bileği artroskopisi operasyonu” ile Özdemir’in sol ayak bileğindeki kopan bağları eski haline getirilerek, aşırı çoğalan sıvı kontrol altına alındı.

İLAÇ TEDAVİSİ İŞE YARAMADI

Hastaya uygulanan operasyon hakkında bilgiler veren Özel Fatma Hatun Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Doktoru Op. Dr. Şükrü Levent Uçar, “71 yaşında bayan hastayı, sol ayak bileğinde şiddetli ağrı şikayetleri ile yaklaşık iki ay takip ettik. Ayak bileğinde eskiden geçirilmiş travmaya bağlı bir bağ yaralanması vardı. Kronik bir yaralanma ile ayak bileği eklemi içerisinde aşırı gerginlik ve eklemlerde bulunan sıvının aşırı çoğalması ile ağrıya sebep olan bir hadise vardı. Hastayı uzun bir süre ilaç tedavisiyle iyileştirmeye çalıştık. Ancak cerrahi dışı girişimlerin hastamızda başarılı olmaması üzerine kendisine ayak bileği artroskopisi yapmaya karar verdik” diye konuştu.

BİLEĞE KAMERALI MUAYENE

Küçük ‘portal’ denilen deliklerden kamera ile girerek ayak bileği eklemini içeriden muayene ettiklerini söyleyen Dr. Levent Uçar, “Bu aşırı çoğalan organları oradan temizleyerek, aynı zamanda kopmuş bağını da gördük. Onu da ‘redyofrekans’ dediğimiz bir cihazla büzüştürerek eski haline getirdik. Şuanda hastamız gayet sağlıklı ve ağrısız şekilde yürüyor” şeklinde konuştu.

“ARTIK ÇOK RAHATIM”

71 yaşındaki Sieglinde Özdemir ise yaklaşık beş ay boyunca sol ayağında şiddetli ağrı hissettiğini belirterek, “Bir süre sonra bu ağrılara dayanamayarak hastaneye geldim. Doktorum, durumum hakkında bana bilgi vererek ilaç tedavisine başladı. Ancak ağrılarım yine dinmeyince ameliyata karar verdik. Doktora çok teşekkür ederim. Ameliyatım çok başarılı geçti. Ayağım çok ağrıyordu ve yürüyemiyordum. Şimdi çok rahatım” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.