VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HAVA ALANI PROJESİ ASKIYA ALINDI...

27 Ağustos 2014

Bolu Belediyesi’nin yıllardır hayata geçirmek üzere yoğun mesai harcadığı çılgın proje suya düştü. THK’nın maddi ...

Bolu Belediyesi’nin yıllardır hayata geçirmek üzere yoğun mesai harcadığı çılgın proje suya düştü. THK’nın maddi sıkıntılar içerisinde boğuşması nedeniyle yeni yatırımların yapılmayacağının açıklanması nedeniyle Bolu’ya açılması planlanan THK Üniversitesi ve hava alanı projesi şimdilik askıya alındı. Konuyla ilgili Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Vali Ahmet Zehtaroğulları yeni bir formül arayışına girdiği öğrenildi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın yıllardır hayallerini süsleyen ve Bolu’ya Türk Hava Kurumu (THK) Meslek Yüksekokulu kazandırılmasını öngören proje flaş bir kararla suya düştü. THK, son yıllarda yaşadığı finansman sorunları sonrası borç batağına sürüklenmesi nedeniyle, planlamalarını yaptığı yeni yatırım girişimlerinin tamamını askıya alma kararı aldı. Hatta THK’nın kuruma büyük mali külfete yol açtığı için THK Üniversitesi’ni bile devlete devretme yolları aradığı öğrenildi. Ekonomik sorunlar nedeniyle THK’nın aralarında Bolu’nun da bulunduğu bazı illerdeki yeni yatırım kararlarını iptal ettiği ve kararını ilgili kentlerin yerel yönetimlerine bildirdiği öğrenildi.

FARKLI FORMÜLLER ARANIYOR

THK’nın bu kararı sonrası Vali Ahmet Zahteroğulları ile Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde bir araya geldikleri ve durum değerlendirme toplantısı düzenledikleri öğrenildi. Kentin gelecek planlamaları arasında turizmin öncelik olduğu ve bu önceliğin önemini yitirmemesi için Bolu’ya havayolu ulaşımının sağlanması gerektiği noktasında görüş birliğine varan tarafların, THK kararına rağmen havayolu ulaşımını kente kazandırma girişimlerini sürdürme çalışmalarına yeni bir boyut kazandırmak için formüller geliştirdikleri öğrenildi.

İŞADAMI DEVREYE GİRDİ

Vali Zahteroğulları ile Başkan Yılmaz’ın görüşme sonrası geçtiğimiz hafta yatırımcı bir işadamı ile bir araya geldikleri, ismi öğrenilemeyen bu işadamının işletme hakkının kendisine verilmesi halinde, hiçbir karşılık beklemeksizin havaalanını şirketi aracılığıyla kentte oluşturmayı taahhüt ettiği gelen bilgiler arasında yer aldı.

Bolu’da dünyanın en pahalı sporu olarak bilinen golf yatırımı gerçekleştirmek üzere çalışmalara start veren Vali Zahteroğulları ile Başkan Yılmaz’ın Bolu’nun havayolu ulaşımına ev sahipliği yapmasının bu spor yatırımı için kenti cazip hale getirebileceğini savundukları öğrenildi. Farklı yatırımcılarla da görüş alışverişinde bulundukları öğrenilen ikilinin önümüzdeki günlerde havaalanı projesi için somut adımlar atmaları ve kamuoyuna bilgilendirmeleri bekleniyor.

Haber: Mehmet KORKUSUZ – Bolu Ekspress

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.