VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KİM DEMİŞ İŞSİZLİK VAR DİYE...

21 Ağustos 2014

Bolu’da, 19 yıldır bakkal dükkanı işleten Burhan Özata, bakkalda çalıştıracak işçi bulamayınca dükkanı kapatma kararı ...

Bolu’da, 19 yıldır bakkal dükkanı işleten Burhan Özata, bakkalda çalıştıracak işçi bulamayınca dükkanı kapatma kararı aldı. Özata, “1250 TL maaş veriyorum ama çalıştıracak kimse bulamıyorum” dedi.

 

Karacasu Beldesi’nde, 19 yıldır bakkal dükkanı işleten Burhan Özata, dükkanda duran kardeşinin hastalanması nedeniyle, 1250 TL maaş, sigorta, yıllık 20 gün izin, ekmek ve zaruri ihtiyaçların bakkaldan temin edilmesi üzere işçi aramaya başladı. Yaklaşık 6 aydır işçi arayan Burhan Özata, bakkala eleman bulamayınca dükkanı kapatma kararı aldı. Bakkalın girişine, “Duyuru! Bu dükkanda çalışacak eleman yokluğundan dolayı, çok uygun şartla devren satılıktır” yazısı yazdı.

Bakkalın girişine asılan yazıyı okuyan vatandaşlar, Burhan Özata’ya bakkalı kapatmaması için baskı yapıyor.

İş başvurusuna gelenlerin masa başı iş istediğini söyleyen Burhan Özata, “İşe başlayacak olan kişi, 1250 TL maaş, sigorta, 20 gün yıllık izin, ekmek ve zaruri ihtiyaçlarını bakkaldan karşılayacak. 6 aydır bu şartlarda eleman aradım ama bulamadım. Her gelen masa başı iş istiyor. 19 yıldır bu dükkanı işletiyorum. Ama ben böyle masa başı bir iş bulamadım. Bu yüzden de bakkalı devretme kararı aldım” dedi.

Kaynak: www.medyabolu.com

4 yorum yapılmış
  • Sercan yılmaz
    20 Ağustos 2014 • 11:00
    abi ben giderim çalışmaya maaş doğruysa eğer dükkan sahibi okuyorsa yorum yapsın
  • özgür dönmez
    21 Ağustos 2014 • 11:00
    Kalacak yer versin ben calışırım ama bir ay sigorta yatmazsa bir ay maaş alamazsam işi o dakika bırakırım çünkü boluda hem böyle maaşşa hem de sigortalı iş bulmak imkansız ne yazık ki ;)
  • özgür dönmez
    21 Ağustos 2014 • 11:00
    Kalacak yer versin ben calışırım ama bir ay sigorta yatmazsa bir ay maaş alamazsam işi o dakika bırakırım çünkü boluda hem böyle maaşşa hem de sigortalı iş bulmak imkansız ne yazık ki ;) evet yorum bekliyoruz....
  • yuksel14
    22 Ağustos 2014 • 11:00
    bence sallıyor ekmek verecek.zaruri masraflarını karşılayacak.ve sigorta o kadarda maaş..zannetmiyorum...doğru olsa basvurudan bakkalın önü dolar taşar..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.