VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AMERİKA DİKTATÖR DEDİĞİ ÜLKELERİN DİLENE DÜŞTÜ!

20 Ağustos 2014

Ferguson şehrindeki olaylar karşısındaki tutumu Amerika Birleşik Devletleri'ni dikatatör diye eleştirdiği ülkelerin diline düşürdü.   Slate.com yazarı ...

Ferguson şehrindeki olaylar karşısındaki tutumu Amerika Birleşik Devletleri'ni dikatatör diye eleştirdiği ülkelerin diline düşürdü.

 

Slate.com yazarı Joshua Keating'in yazdığı makalede Ferguson'daki olayların Amerika'yı düşürdüğü hali tüm çarpıcılığıyla anlattı.

"Biber gazları ve askeri donanma Ferguson sokaklarında kol gezerken genellikle Amerika'nın eleştiri okları ucunda olan dünya diktatörleri Washington'a karşı kozlarını ortaya koyuyor" diyerek yazısına başlayan Keating, Mısır, İran, Çin ve Rusya'nın Ferguson olayları hakkındaki tutumlarını anlattı.

 

MISIR AMERİKA'NIN KULLANDIĞI DİLİN AYNISINI KULLANIYOR

Arap Baharı sürecinde Amerika tarafından eleştirilen Mısır'ın bile açıklamada bulunduğunu belirten Keating şunları yazdı;

"MENA haber ajansına konuşan Mısır Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, hükümetlerinin Ferguson semtinde tırmanan gerginliği endişeyle izlediklerini söyledi. BM Sektereti Ban Ki Moon'un yorumlarına gönderme yapan Mısırlı yetkili 'düşünce özgürlüğü ve protesto hakkının emniyeti' çağrılarını hatırlatarak 'bunlar uluslararası toplumun olaylara bakış açısıdır' dedi. 'Düşünce özgürlüğü için emniyet çağrısı' Mısır'da yaşanan hükümet karşıtı gösterilerde Amerikan hükümetinin en çok kullandığı dilin bir yankısı gibi."

 

ÇİN: AMERİKA BAŞKASININ İŞİNE BURNUNU SOKMASIN KENDİNE BAKSIN

Mısırılılar'ın tepki gösteren ülkeler arasında yalnız olmadığını belirten Keating, yazısını şöyle sürdürdü;

"Çin'in yerel haber ajanı Xinhua ırk ayrımının 'hala Amerika'nın en köklü kronik hastalığı' olduğunu yazdı. Haberde ayrıca 'Amerika'nın yapması gereken başkalarının işine burnunu sokmaktansa kendi problemlerini çözmesidir' denildi."

 

İRAN'DAN SAVAŞ ALANI YORUMU

Ukrayna'da yaşananlardan sonra Amerika ile arası bozulan Rusya'da Ferguson'da yaşananlar için sessiz kalmadı. Keating'in yazısına göre Rusya Dışişleri Bakanlığı "Amerikalı ortaklarımızı başka ülkelerde yaşananlar konusunda kendi şüpheli fikirlerini empoze etmekten önce ülkelerindeki sükuneti yeniden sağlamaya çağırıyoruz" dedi.

 

Hatta Amerika, İran'ın bile diline düştü. İranlı FARS haber ajansı Ferguson'da yaşanaları "savaş alanı" şeklinde yorumladı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.