VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TÜRKMENİSTAN'DA BOLU RÜZGARI...

18 Ağustos 2014

Bolu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Türkmenistan Awaza bölgesinde düzenlenen 2014 Awaza Uluslararası Müzik ve Folklor ...

Bolu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Türkmenistan Awaza bölgesinde düzenlenen 2014 Awaza Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali’nde Bolu'yu ve ülkemizi başarıyla temsil etti. Festivalde konuşmaya yapan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, ata topraklarında bulunmaktan onur duyduğu söyledi.

 Türkmenistan Hazar'ın kıyısındaki Avaza Serbest Turizm Bölgesi’nde düzenlenen “Uluslararası Kültür Festivali” renkli görüntülere sahne oldu. Avaza turizm bölgesinin tanıtımı amacıyla düzenlenen kültür festivaline, Orta Asya’dan Uzakdoğu’ya çok sayıda ülkeden folklor ekipleri katıldı. Kültür şenliğinde ev sahibi Türkmenistan’ın yanı sıra Türkiye'yi temsilen Bolu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Çin, Ukrayna gibi birçok ülkeden gelen folklor ekipleri gösterilerini sundu.Festival kapsamında akşam saatlerinde denizin kıyısında kurulan alanda folklor gösterileri izlendi.

“ATA TOPRAKLARINDA BULUNMAKTAN BÜYÜK ONU DUYUYORUM”

 Festivalde konuşmaya yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, 2014 Awaza Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali’nde ve ata topraklarında bulunmaktan büyük onur duyduğunu belirtti. İka, “Kardeşliğin, barışın ve dostluğun tohumunun yeşertildiği bu tür festivallerin daha da çoğaltılması gerektiğini düşünüyoruz.Burada bulunmamamıza vesile olan Türkmenistan ve Türkiye Devlet Başkanlarımıza sonsuz teşekkürler ediyoruz” dedi.      

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.