VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BELEDİYE'DEN CEMAATE JET AÇIKLAMA

11 Ağustos 2014

Bolu Belediyesi cemaat okullarının kapatılmadığı, eğitim öğretime devam edeceği yönünde yapılan açıklamalara cevap verdi. Bolu’da ...

Bolu Belediyesi cemaat okullarının kapatılmadığı, eğitim öğretime devam edeceği yönünde yapılan açıklamalara cevap verdi. Bolu’da cemaate bağlı olduğu bilinen 3 okulun İmar Kanununa aykırılıkları tespit edildiğini ifade eden Bolu Belediyesi, ruhsatsız binaların mühürlendiğini açıkladı.

 

Bolu Belediyesi açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz günlerde bir eğitim şirketinin vekili tarafından Bolu Belediye Başkanlığı aleyhinde yapılan basın açıklamasına karşı bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.

1- Bir kamu kurumu olan Bolu Belediye Başkanlığı, yasalar ile kendisine verilen görevleri ifa ederken ve yetkileri kullanırken hizmet götürdüğü vatandaşlar ve kurumlar arasında asla ayırım yapmamıştır, bundan sonra da yapmayacaktır ve zaten böyle bir ayrımcılık yasal olarak da suçtur.

2- Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri rutin şekilde yasalara aykırı aksaklıkların tespiti ve giderilmesi için denetim yaparlar. Bu denetimler şahıs ve kurum ayrımı yapılmaksızın yapılan sürekli ve rutin denetimlerdir.

3- Söz konusu eğitim şirketine bağlı üç kurumda da bu rutin denetimler yapılmış ve bu kurumlardan dershane olarak hizmet veren birinin prefabrik bir yapı olup hiç ruhsatının olmadığı, bu güne kadarda belediye tarafından aynı tür yapıların ruhsatlandırılması için çeşitli çalışmalar yapılmasına rağmen bu kurumun ruhsat almak için Bolu Belediyesi’ne hiçbir müracaatta bulunmadığı tespit edilmiştir. Bu tespitten sonra da İmar Kanunu’nun 32. Maddesinin emredici hükmü karşısında ruhsatsız bu bina mühürlenmiştir.

Bu konu ile ilgili şirketin yargıya gittiği ve yürütmeyi durdurma kararı aldığı doğrudur. Fakat bu karar geçici bir karar olup mahkemeye ilgili belgeler ve cevaplar tarafımızdan sunulmuştur. Çok kısa bir süre içerisinde bu kararın kalkacağı ve ruhsatsız bir yerin faaliyetine devam edemeyeceği açıktır.

4- Yine aynı şirkete bağlı biri ortaokul biri de ilkokul olarak hizmet veren iki eğitim ve öğretim kurumunda yapılan rutin denetimlerde İmar Kanunu’na aykırılıklar tespit edilmiş ve bu çerçevede bu kurumlar aykırılıklar giderilinceye kadar mühürlenmiştir.

5- İlgili şirkete ait her üç kurumda da bu haliyle eğitim ve öğretim faaliyetinin devam etmesi ve ilgili binalarda faaliyet yapması hukuken mümkün değildir. Bunun aksine hareketin suç olacağı açıktır. Hatırlatmak isteriz ki suça teşvik de ayrı bir suçtur.

6- Söz konusu şirkete ait olan ve İmar Kanunu’nun 32. Maddesine istinaden mühürlenen binalarda eksiklikler giderildiğinde ve bu binalar için yasalara uygun ruhsat alındığında problem ortadan kalkacaktır. Yalnız kimse bu tür hukuka ve gerçeğe aykırı basın açıklamaları ile Bolu Belediyesi’nden kanunun kendilerine vermediği bir imtiyazı alacağını düşünmemelidir. Bolu Belediyesi bir kamu kurumudur ve kamu kurumları hissiyatla değil yasalarla yönetilirler.

1 yorum yapılmış
  • yusuf dogan
    11 Ağustos 2014 • 11:00
    ayıptır yaa ulan yenımı anladınız projeye aykırı oldugunu yemınle soyşıcek hıc bır sey bulamıyorum
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.