VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA YÜZLERCE ÖĞRENCİ AÇIKTA KALACAK!

6 Ağustos 2014

Bolu Belediyesi, Karaköy'de bulunan ve Karayolları 41'inci Şube Müdürlüğü'ne ait asfalt plentinin mücavir alan dışına ...

Bolu Belediyesi, Karaköy'de bulunan ve Karayolları 41'inci Şube Müdürlüğü'ne ait asfalt plentinin mücavir alan dışına taşınması sonrası boşalacak arazide, üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını gidermek üzere yüzlerce kişi kapasiteli yurt yaptırmayı planlıyor. Proje çalışmaları tamamlanan ve maliyet giderleri halihazırda bulunan yurt yapım girişimi, akıl almaz gerekçelerle Başkent bürokrasisinin engellemelerine maruz kaldı.

Başkan Yılmaz’ın çalışma masası üzerindeki öncelikli konular arasında bulunan bu gündeme ilişkin Başkent bürokrasisinde sıcak gelişmelerin yaşandığı öğrenildi.

Edinilen son bilgilere göre, Alaaddin Yılmaz başkanlığındaki Bolu Belediyesi’nin devasa büyüklükteki yurt projesinin önündeki tek engel Başkent bürokrasisi. Bürokrasinin bu devasa proje karşısında topu taca atmasının gerekçesi ise, Karayolları’nın terk edeceği araziyi Özelleştirme İdaresi aracılığıyla satışa çıkartarak, buradan gelir elde etme hedefi.

“BİZ BOLU’YA ÖĞRENCİ YURDU KAZANDIRMAK İSTİYORUZ, ONLAR İSE GELİR ELDE ETME ARZUSUNDA”

“Bolu üniversite kenti olacak, turizm kenti olacak ve spor kenti olacak. Üniversite kenti olabilmesi içinde altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi lazım. Üniversite kenti olmanın önünde şu anki en büyük engel ise, yurt problemidir. Bolu’da yurt alanı yok. Yurt alanı olarak üniversiteye yakın bir bölgede olduğu için burayı tercih ediyoruz. Ancak Karayolları burasını satmak istiyor ve bunun içinde bölgeyi Özelleştirme İdaresi’ne vermiş. Özelleştirme İdaresi ise, bakanlık düzeyinde imar planı yapma yetkisine sahip iki kurumda birisidir. Biri TOKİ, diğeri ise Özelleştirme İdaresi’dir. Bunlar özel yetkilerle imar planı yapabilmektedir. Bu işlemleri yaparken de bir yerlerden izin alması gibi bir zorunlulukları da yok.

Biz burasının yurt alanı olmasını istiyoruz. Özelleştirme İdaresi ise bu araziyi ticari olarak değerlendirmek istiyor. Biz bir plan yapıyoruz. Onlar ise, bizim planımızı kabul etmiyorlar. Kendi planlarını bize dikte ettirmeye çalışıyorlar. Şu an resmi yazışmalar devam ediyor. Özelleştirme İdaresi Belediyemize diyor ki; Bizim senin üzerinde yetkimiz var!”

“BÜROKRASİDE DE BOLU’NUN GELİŞİMİNE ENGEL OLMAK İSTEYEN

DÜŞÜNCELERLE KARŞILAŞIYORUZ”

“Özelleştirme İdaresi’nde Bolulu bir bürokratımız var. Kendisinden yardım almak istedik. O da bize karşı, bizleri hayrete düşüren açıklama yaparak, ‘Biz sizin üzerinizde imar yetkisine sahibiz’ dedi. Oysaki kendisi ile bize yardımcı olması için görüşmüştük. Ama Bolulu bürokratımız olmadı. Ben de hizmet ettiğim toprakların menfaatini düşünerek yaklaşım karşısında haklı tepkimi gösterdim.”

“BOLUNUN GELİŞİMİNE ENGEL OLMAK İSTEYEN DÜŞÜNCELERLE

KAŞILAŞIYORUZ”

“Sadece CHP Bolu Milletvekili değil, bürokraside de Bolu’nun gelişimine engel olmak isteyen düşüncelerle karşılaşıyoruz. Allah’a binlerce şükür ki, Bolu’da Bolu’nun geleceğe doğru taşınması için sadece elini ve kolunu değil, kellesini taşın altına koyan birisi var şu anda. Bu olduğu müddetçe de Bolu’nun gelecek için oluşturduğu projeleri devam edecektir.

Bende Belediye ile Özelleştirme İdaresi arasındaki sürtüşmeye dönüşen konu karşısında bir dosya hazırladım. Dosyayı Bolu Valisi’ne verdim. Çünkü üniversite öğrencilerinin yurt sorunu sadece Belediye’nin sorunu değil. Bir başka dosyayı ise Ak Parti İl Başkanı’na verdim. Birer dosyada Ak Partili iki milletvekiline teslim ettim. Muhalefet partisine vermedim. Çünkü anlama konusunda sıkıntı yaşarlar diye düşündüm. Hiç hayırlarını görmediğim içinde vermedim.”

Şu an Bolu’nun yurt problemini çözmek üzere başlattığım çalışmalar karşısında, Özelleştirme İdaresi’nden gördüğüm tavırla tek başıma mücadele etmektense, Valimizin, Ak Parti İl Başkanlığı’nın ve milletvekillerinin de desteğini talep ettim.

Biz Bolu’yu geleceğe taşımak adına doğru gördüğümüz hiçbir projeden geri adım atmayız. Çünkü bizler bu uğurda, sadece elimizi ve kolumuzu değil, kellemizi ve gövdemizi de taşın altına koymaya hazırız. Bu hedef dışında hareket etmemiz için ise bizlerin yok olması lazım.”

Yılmaz’ın açıklamaları sonrası Başkent’te yaşanması beklenen görüşme trafiğinin ayrıntıları ve bu görüşmelerin neticesi merakla bekleniyor.

Haber : MEHMET KORKUSUZ – BOLU EKSPRES

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.