VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MUSLUKLARDAN ŞİŞE SUYU AKACAK

5 Ağustos 2014

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın en büyük hayalim dediği Karadere Suları Projesi 14 Ağustos’ta ihaleye ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın en büyük hayalim dediği Karadere Suları Projesi 14 Ağustos’ta ihaleye çıkıyor. Proje ile şişe su kalitesinde olan Karadere suları evlerimizdeki çeşmelerden akacak. Karadere suları 1 milyon nüfusa yetecek kapasitede olduğu ifade edildi. Belediye Başkanı Yılmaz, “Türkiye’de ilk defa bir kentte musluklardan şişe suyu kalitesinde akacak. Proje 2015 yılında hayata geçecek ” dedi.

Bolu’da “çılgın proje” olarak adlandırılan ve Karadere sularının kente getirilmesini öngören içme suyu projesini hayata geçiriyor. Bolululara doğal kaynak suyu içirmeyi hedefleyen Bolu Belediyesi, 3 bin 400 metre uzunluğunda oluşturulacak tünellerle kente aktaracağı memba suyunu 2015 yılından itibaren Bolu’da yaşayan insanlara içirecek. Su analiz raporlarında şişe suyu kalitesinde olduğu bildirilen Karadere sularının 1 milyon nüfusa yetecek düzeyde olduğu belirtiliyor. Belediye’nin çılgın projenin yüklenici firmasını belirlemek üzere ihaleye çıkacağı tarih ise, 14 Ağustos. Alaaddin Yılmaz’ın ustalık döneminde hayata geçireceği bu büyük icraatının ayrıntıları açıkladı.

“MUSLUKLARDAN ŞİŞE SUYU AKACAK”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,“Zor olan bir süreci başardık ve ihalesini yapıyoruz. Yani Türkiye’de ilk defa bir kentte musluklardan şişe suyu kalitesinde akacak. Bu benim inanılmaz heyecan duyduğum bir şey. 10 yıla yakın bir mücadele sonucunda aldığımız bir netice bu. Biz Bolu’ya bir şey kazandırabilmenin merakı ve heyecanı içinde çalışıyoruz. Benim için o suyun alınması, Bolu’nun yıkılıp yeniden yapılması kadar büyük ehemmiyet arz eder. Başkaları bundan rahatsız olabilir. Bu başkası için bir ehemmiyet taşımayabilir. Bu ne zaman ehemmiyet taşır. İstanbul’un su problemi çekeceği ile ilgili sıkıntılar olunca ehemmiyet taşır. Biz bununla ilgili de bir çalışma yaptık. İstanbul ve Ankara mevcut su problemlerini çözmek için uğraşıyor. Barajlar yapıyorlar. Şehirler mevcut problemlerini çözmek için çalışmalar yürütüyorlar. Biz ne yapıyoruz. Biz Bolu’nun gelecekte su problemi yaşamaması için çalışıyoruz. Bizim diğer illerden farkımız bu” dedi.

“ÇALIŞMALAR 400 GÜNDE BİTECEK. 2015’TE MUSLUKLARDAN ŞİŞE KALİTESİNDE SU İÇECEK”

Yılmaz, açıklamalarının devamında ise, “Şu an Bolu’da yaşayanların içme suyu ihtiyaçlarını Gölköy’den gelen suyla karşıladıklarını belirten Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Gölköy’den çok pahalı bir su kullanıyoruz. Aşağıdan pompa ile basıyoruz. 3 tane pompa kullanıyoruz. Borular patlıyor bir sürü sıkıntı var. Problem olunca herkes gündeme getiriyor. Bir de nimet olunca da gündeme gelmesi gerekiyor. Şu an Karadere suları devreye girdiğinde, ihale iyi bir müteahhide denk gelirse, 400 gün civarında devreye girecek. 2015 yılında Bolu şişe suyu içmeye başlayacak. Bütün amacımız bu. Bu işi bitirdiğimiz zaman şehir şişe suyu içmeye başlayacak” ifadelerini kullandı.

MUHALEFET, KARADERE SULARINI GETİRİLEMEYECEĞİNİ İDDİA EDİYORDU

Alaaddin Yılmaz, Karadere sularını Bolu’ya kazandıracağını taahhüt ettiği dönemlerde, kendisini özellikle muhalefet kanadından isimlerin eleştirdiğini, bu projeyi gerçekleştiremeyeceğini iddia ettiklerini belirterek, bugün yaşanan bu manzara karşısında büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

www.boluekspres.com Mehmet KORKUSUZ

1 yorum yapılmış
  • vatandaş
    5 Ağustos 2014 • 11:00
    İyi bir firma alırsa da ne demek? İhale şartlarını, kriterlerini düzgün yaparsanız, çeçeveyi düzgün çizerseniz iyi bir firma alır, bunu sağlamak sizin vazifeniz. Ancak firmalara ne gerek var ben anlamıyorum. Sizin mühendisiniz,işçiniz vs yok mu arkadaş. İhalecilik yapacağınıza bizzat kendiniz yapacak şartları sağlayıp kendiniz yapsanıza. Tabii o zaman iyi firmaye denk gelemedik diyemezsiniz, kimselere ceza neyin yazıp güç gösterisi yapamazsınız.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.