VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KÖYLÜ'NÜN SUYU TAVUK ÇİFTLİĞİNE TAHSİS EDİLDİ İDDİASI!

4 Ağustos 2014

Seben’e bağlı Yağma köyünün sakinleri, yıllarca uğraşarak kazdıkları kuyunun suyunun, Kaymakamlık tarafından köy girişinde yapılan ...

Seben’e bağlı Yağma köyünün sakinleri, yıllarca uğraşarak kazdıkları kuyunun suyunun, Kaymakamlık tarafından köy girişinde yapılan bir kümese tahsis edildiğini iddia etti.

İlçeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yağma köyü sakinlerinin yaz mevsimlerinde su sıkıntısı çekmemek için kazdıkları kuyunun suyu, kaymakamlık tarafından 2 yıl önce yapılan bir kümese tahsis edildi.

Bu durumdan rahatsız olan köylüler, bütün köyün hakkı olan suyun bu kümese değil vatandaşlara ait olduğunu ileri sürerek, “Yaz gelince Tetere mevkiinde bulunan su kaynağımız kuruyor. Biz köyümüzün su sıkıntısı çekmemesi için köy girişinde bulunan çayırlık alanda bir kuyu kazdık. Belki de yıllarca uğraşarak ve 4 kilometreye yakın bir boru hattı çekerek bu kuyunun suyunu depomuza taşımayı başardık. Ama şimdi bu suyun köyümüz su sıkıntısı çekerken sadece bir kümes tarafından kullanılması bizi rahatsız ediyor” dediler.

Geçtiğimiz yıllarda köy girişine bir kümes yapıldığını belirten köylüler, “Kümes sahibi kaymakamlık ile görüşerek bu kuyunun suyunu kendine tahsis ettirmiş. Kış mevsiminde sıkıntı çekmedik ama yaz gelince diğer su kaynağımız kuruduğu için köyümüz şu anda susuz kaldı. Evlerimizde su yok. Ama tavukların suyu var” ifadesini kullandılar.

Evlere, sabah ve akşam olmak üzere 40’ar dakika olmak su verildiğini de sözlerine ekleyen köylüler, “Tavuklar istedikleri zaman su kullanabilirken, biz evlerimizde sadece 40 dakika su görebiliyoruz. Yeterli basınç olmadığı için de o su da bütün köye ulaşana kadar bitiyor. O sürede, banyo mu yapalım yoksa, kullanacağımız suyumu alalım. Ahırlarımızda bulunan hayvanların suyunu bile temine demiyoruz. Biz suyumuzun tavuklara verilmesini istemiyoruz” şeklinde konuştular.

Kaynak: Memleketim Bolu

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.