VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AİLELER DİKKAT! BAŞMÜDÜR'DEN UYUŞTURUCU UYARISI

29 Temmuz 2014

HABER: Bülent Velioğlu -  Bolu Gazeteciler Cemiyeti Bayram Gazetesi Bolu polisi son ...

HABER: Bülent Velioğlu -  Bolu Gazeteciler Cemiyeti Bayram Gazetesi

Bolu polisi son zamanlarda uyuşturucu madde bonzai satıcılarına karşı operasyonlarını arttırdı. 2014 yılının ilk 6 ayında bonzai satışı yapan ve içici şahıslara karşı yapılan 19 operasyonda 46 kişi gözaltına alındı. Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, “Bolu’da uyuşturucuya karşı mücadelemiz gece gündüz devam ediyor. Bu illetin kökünü kazıyacağız. Ailelere tavsiyem arkadaş çevresi çok önemli” dedi.

Bolu’da son zamanlarda konuşulan konuların başında uyuşturucu madde bonzai geliyor. Bolu polisinin arka arkaya operasyonlarda 46 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda gözaltına alınan şahısların genç yaşta olması aileleri tedirgin eder duruma geldi.

“BONZAİ ÖLÜME KADAR GÖTÜRÜYOR”

Ancak Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, ailelere hem tavsiyelerde bulundu hem de yüreklerine su serpecek açıklamalar yaptı. Kızılkaya, bonzai ve diğer uyuşturucu maddeleriyle ilgili olarak,  “Bolu’da bu maddeyle ilgili az miktarda olsa bizi ilgilendiren küçükte olsa bir grup var. Biz bu grupları yakın takip ediyoruz. Yakın zamanda göreceksiniz bu uyuşturucuya karşı mücadelemiz etkin bir şekilde devam edecek. Bu illeti toplumdan kazıyacağız. Bonzainin de içinde olduğu uyuşturucu konusu toplumun son dönemdeki büyük problemlerinden bir tanesi. Birçok insan bonzai denilen uyuşturucuyu maliyeti düşük olmasından dolayı esrar gibi veya sigara gibi algılıyor. Fakat bu ciddi bir problem. Sentetik bir malzeme. Beyin hücrelerine direk zarar veren ve ölüme kadar götüren bir madde. Esrar denilen uyuşturucudan daha kötü neredeyse eroinin vereceği zararları veren bir madde” diye konuştu.

“ARKADAŞLIK ORTAMI ÇOK ÖNEMLİ”   

Ailelerin çocuklarına arkadaş gibi yaklaşmaları gerektiğini ancak yasaklayıcı be kısıtlayıcı olmamalarını isteyen Emniyet Müdürü Kızılkaya sözlerine şöyle devam etti;

“Ailelere tavsiyem, herkes kendi çocuğunu bilir. Evladının huyunu suyunu bilir. Bir çocuk sigaraya neden başlar diye baktığımızda benzer şeyi bu tür uyuşturucu maddeler için de söyleyebiliriz. Çocukların çevresine dikkat etsinler. Sadece yasaklayıcı kısıtlayıcı olmak bir çözüm olmayabilir. Bir arkadaş gibi yaklaşılması gerekiyor. Açıktan değil ancak gizliden bir denetlemeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. İnsanlar bu maddeleri ya merak ya da arkadaş ortamında küçük düşmemek onlara bir şeyi yapabildiğini göstermek adına başlanabiliyor.”

UYUŞTURUCUYA NASIL BAŞLANIYOR?

“Uyuşturucuyla bağlantısı olan insanları bir şekilde incelediğimizde anne ve babasının sorunlu olduğunu görüyoruz. Aile içindeki uyumsuzluklar çocuğa bir şekilde yansıyor. Çocuk aileden uzaklaştıkça yeni tanıştığı dünyalarda da uyuşturucu maddelerle tanışabiliyor. Diğer taraftan ailenin parçalanmış olması da gerekmiyor. En büyük konu meraktır. Çocuğunuzla ilgilenirseniz çocuktaki değişimi de hemen fark edersiniz. Ama bunu baskı olarak söylemiyorum. Baskı ters tepki veriyor. Sadece gözlemlemek yeterli olabiliyor. Çocuğunuza değer vermek onunla konuşmak bazen birçok sorunun erkenden fark edilmesini sağlayabilir. Çünkü çocukların birçoğu uyuşturucu maddeyi arkadaş çevresinde tanıyor.”

“BOLU ÇOCUK YETİŞTİRMEK İÇİN İDEAL BİR KENT”

“Bolu çok küçük bir il değil. 180 bin 200 bin nüfuslu bir kentimiz. Çok büyük değil ancak yaşanılası bir şehir. Bir emniyet müdürü olarak değil de bir baba olarak baktığımda Bolu’nun çocuk yetiştirmek için en ideal şehirlerden biri olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim. Bolu oldukça güvenli bir şehir. Gece geç saatlerde vatandaşlarımız gece ilerleyen saatlerine kadar vakit geçirebiliyorlar. Asayiş yönünden baktığımızda ortalamaların çok altından bir durum söz konusu. Ancak ortalamaların altından olması  hiç asayiş olayı olmadığını göstermiyor. Mutlaka olaylar oluyor ancak ekiplerimizin duyarlı çalışmalarıyla bu rakam en aza indirildi. Hırsızlık vakaları çok az. Meydana gelen hırsızlık olaylarında da olayı çözümleme oranımız Türkiye ortalamasının üzerinde.”

1 yorum yapılmış
  • neco
    28 Temmuz 2014 • 11:00
    Facebok sayfasında bonzai yazdığında çıkan sayfaları yönetenleri bulmak lazım.. tedarikçi olabilirler.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.