VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

O SÖZLER İÇİN SORUŞTURMA AÇILDI

18 Temmuz 2014

Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Bolu'da görev yapan ve bir zamanlar verdiği kararlarla Türkiye'yi sallayan ...

Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Bolu'da görev yapan ve bir zamanlar verdiği kararlarla Türkiye'yi sallayan savcı Zekeriya Öz’e Twitter hesabından yaptığı açıklamalardan dolayı inceleme başlattı. Öz, twitter hesabından üstü kapalı Başbakan Erdoğan’ı kastederek, sonunun Saddam Hüseyin veya Kaddafi gibi olacağını ileri sürmüştü.

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’ndan (HSYK) yapılan açıklamada, “Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’e ait Twitter hesabından 16 Temmuz 2014 tarihinde yapılan açıklamalardan dolayı adı geçen Cumhuriyet Savcısı hakkında inceleme başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

SAVCI ÖZ NE DEMİŞTİ?

Savcı Öz, isim vermeden AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı ima ederek sonunun idam edilen Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin ve linç edilerek öldürülen Libya’nın eski lideri Kaddafi gibi olacağını öne sürdü. Öz “Son asırda kimse diktatörlüğe özenmesin. Sonu Saddam gibi Kaddafi gibi olacaktır. Kim olursa olsun hukuksuzluğu benimseyen hesabını verecektir” diyen Öz sözlerini şöyle sürdürdü; “Zorbalıkla devlet yön etmeye kalkanların acı sonlarını bilmeyen yoktur, demokrasi ve hukuk çağında Tiranlığı savunanlar yalaka ve yobazlardır” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.