VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"CEMAATE YÖNELİK ALGILAMAK YANLIŞ OLUR"

11 Temmuz 2014

Bolu Belediyesi şehir merkezinde hizmet veren Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen iki kolej, bir anaokul ve ...

Bolu Belediyesi şehir merkezinde hizmet veren Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen iki kolej, bir anaokul ve bir dershaneyi ruhsatsız olduğu ve projeye uygunsuz yapılaşma nedeniyle mühürlemesinin ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ilk kez konuştu. Yılmaz, “Mühürlemelerin cemaatle alakası yok. Genel rutin kontroller. Gülen Cemaati'ne yönelik algılanırsa yanlış olur” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Belediye ekiplerinin yaptığı rutin kontrollerde bu eğitim kurumlarının ruhsatsız olduğu tespit edildi. Bizim için yapıların o veya bunun olması önemli değil. Bolu’da depremden sonra yapılan prefabrik işyerlerini adım adım yıkıyoruz. Bu mühürlemeyi Gülen cemaatine yönelik bir girişim gibi algılanırsa bu yanlış olur. Sadece zoraki olarak oraya doğru çekmek olarak algılanır” diye konuştu.

“ŞARTLARA UYGUN OLMASI LAZIM”

Başkan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti;

“Gülen cemaatine yönelik 4 eğitim kurumunun mühürlenmesi tesadüf mü?" şeklindeki sorusunu ise, "İlla tesadüf oluşturmak için hiç kimse bir gayret içerisinde değil. Her kim şehirde yaşıyorsa, her kimin şehirde bir binası varsa belediyenin ruhsat şartlarına göre o binanın olması lazım. O şartlara uygun değilse uygun hale gelmesi lazım.”

  Binaların mühürlendiğine ilişkin ilk kez bir tabela uygulamasının yapıldığının hatırlatılması üzerine Başkan Yılmaz, tabelalardan ve nerelerin mühürlendiğinden haberinin olmadığını iddia etti. Okul yetkilileri ise belediyenin binaları mühürlemesiyle ilgili açıklamada bulunmadılar.

3 yorum yapılmış
  • vatandaş halk
    10 Temmuz 2014 • 11:00
    E peki sayın başkanım bu iş yerleri yıllardır faaliyet içersinde neden şimdiye kadar kapatılmadı ? yada siz yıllardır hiç denetim yapmadınız mı ? 5 yıldan fazla süredir faaliyette olan yerleri mühürlemişsiniz bugüne kadar neden denetlenmedi ?
  • melungeon
    10 Temmuz 2014 • 11:00
    herkes biliyordu..dış devletlerin uşağı olduğunu sizmi yeni anladınız..tabi aranızda anlaşamadınız dimi...o kadar her tarafa okul-yurt-açtırdınız hatta vergi bile almayıp yer verdiniz. yalanmı....
  • Ahmet Selim
    10 Temmuz 2014 • 11:00
    Koskoca adam..... Yazık çok yazık..... Utanmadan yalan söylüyor diyeceğim! RAMAZAN günü töbe estafurullah
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.