VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

'YA İNÖNÜYÜ SEÇERSİNİZ YA MECLİSİ KAPATIRIZ' DEDİLER

5 Temmuz 2014

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Köşk seçimlerine aday olduğunu açıkladıktan sonra, seçim kampanyasına Samsun'dan başladı. Recep ...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Köşk seçimlerine aday olduğunu açıkladıktan sonra, seçim kampanyasına Samsun'dan başladı.

Recep Tayyip Erdoğan Samsun'da halka seslendi. Gazi Mustafa Kemal'in öldüğünden beri Köşk seçimlerininde kaos yaratıldığına vurgu yapan Erdoğan şunları söyledi:

ZORLA İSMET İNÖNÜ'YÜ SEÇTİRDİLER

Cumhurbaşkanını halk seçecek dedik. 2 dönem görev yapabilir dedik, bunu takdirinize sunduk. Yüzde 69 oranında evet dediniz. Türkiye yeni bir dönemi başlattı. Artık vekiller cumhurbaşkanını seçmeyecek, asıllar seçecek millet seçecek. İlk kez millet cumhurbaşkanını seçecek. Cumhurun reisini, baş komutanını 10 Ağustos’ta sizler belirleyeceksiniz. Bugüne kadar 11 cumhurbaşkanı görev aldı. Gazi Mustafa Kemal sonrası bütün seçimler kaoslara yol açtı. O 10 Kasım 1938’de gözlerini hayata yumdu. Bir gün sonra askerler TBMM’yi kuşattılar. TBMM’ye ne dediler; Ya İsmet İnönü’yü seçersiniz, ya da Meclis’i kapatırız dediler. İsmet İnönü tehditle cumhurbaşkanı seçildi. Yine tehditle Cemal Gürses’i seçtiler. Burada jenerasyon buradaki ismi tanımayabilir.

CHP YANINA MHP'Yİ DE BAZI ZAVALLI UNSURLARI DA ALDI...

Çok kuraklık çektik. İnşallah rahmet dalgaları gelir de barajlarımız dolar. Sayın cumhurbaşkanımız Gül’le başka bir performans sergiledik. Eğer bu performansı daha önce yakalasaydık Türkiye farklı bir yerde olabilir. CHP demokrasinin karşısında oldu, halkın taleplerini önemsemediler, her zaman devleti tercih etti. CHP bizim cumhurbaşkanı seçmemize engel oldu. Halk oylamasında değişikliğe hayır diyerek halkı da engellemeye çalıştılar. Bunlar hangi yüzle sizin karşınıza gelecekleri hangi yüzle halktan adayımız şu oy verin diyecekler. Siz halkı ret ettiniz, nasıl halktan oy isteyeceksiniz. 1938’den bu yana millet düşmanlığını bugüne kadar taşıdılar. CHP, Cumhurbaşkanlığı siyasetin dışından olsun dediler, yanına MHP’yi de aldı, bazı zavallı figürleri de aldı. CHP, MHP cumhur reisi seçmenin değil statikoya bekçi seçmenin derdindeler.

CUMHURUN BAŞI OLACAKSIN YAN GELİP YATACAKSIN, ÖYLE ŞEY OLUR MU

Şimdi birileri şunu diyebilir; Cumhurbaşkanı makamı yol yapma makamı, havalimanı yapma makamı değildir. Cumhurbaşkanı makamı havalimanlarını da, yolları da takip eder, milletin bütünlüğünü de takip eder. Cumhurun başı olacaksın yan gelip yatacaksın böyle bir şey olur mu? Durmak yok yola devam. Türkiye 12 yıl boyunca nasıl reformlar yaptıysa cumhurbaşkanlığı dönemimizde de kararlı yürüyüşlerine devam edecek. Ekonomiyi daha da büyüteceğiz, kardeşliğimizi da yücelteceğiz. Bugüne kadar yaptığımız gibi Türkiye’yi büyüteceğiz. Cumhurbaşkanlığı için ilk mitingimizi Samsun’da yapmamız tesadüf değildir. Samsun’u bilinçli olarak seçtik, bilinçli olarak ilk sıraya koyduk. Samsun ilk çok partili seçim denemesinde 1930’da CHP karşısındaki adaya yüzde 80 oy verdi biliyor musunuz?

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.