VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'YA YENİ LİSE MÜJDESİ...

4 Temmuz 2014

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile ilimizde eğitime başlayacak olan ‘Spor Lisesi’nin ardından ‘Sosyal ...

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile ilimizde eğitime başlayacak olan ‘Spor Lisesi’nin ardından ‘Sosyal Bilimler Lisesi’ de yeni öğretim yılında eğitim camiasının içine katılacak. Aşağı Soku Mahallesi'nde hizmetine devam eden Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi önümüzdeki eğitim-öğretim yılında “Bolu Sosyal Bilimler Lisesi” olarak gençlerimize eğitim vermeye başlayacak.

 Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi 2014-2015 eğitim-öğretim yılı başından itibaren Sosyal Bilimler Lisesi olarak hizmet vermeye başlayacak. Mili Eğitim Bakanlığının onayı ile ilimize açılacak olan Spor Lisesi’nin ardından, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi de ilimize kazandırıldı. 

SOSYALDE TÜRKİYE DÖRDÜNCÜSÜYÜZ

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Anadolu Öğretmen liselerinin isimleri değiştiriliyor, öteden beri bir ihtiyaçtı bu. Fen lisemiz var Sosyal Bilimler lisemiz yoktu. Mevcut Öğretmen lisemizin Sosyal Bilimler lisesine dönüştürülmesi konusunda bizler biraz ısrarcı ve takipçi olduk. Onun için bu şehrin böyle bir lise kazanması önemli hem de yapılan sınavlarda şunu gözledik; tüm branş öğretmenleri kendi aralarında mini çalıştaylarlar yapıyorlar. Üniversitemizden hocalarda katılıyor hep beraber görüş alışverişinde bulunuyorlar. Gelecek yıllara yönelik eğitim kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalar yapılıyor.

Bu kapsamda sınav sonuçlarını değerlendirirken şunu tespit ettik. Sosyal branşlarda Bolu olarak Türkiye dördüncüsüyüz, ama bu matematik ve fen bilimlerine geldiğinde daha geri sıralara düşüyoruz. Öğretmenlerimiz şüphesiz bunu değerlendiriyorlar ancak sosyal bilimlere ilgi bu şehirde daha yüksek. Dolayısıyla sosyal bilimler lisesine olan ihtiyacı bu durum biraz daha öne çıkarttı. Bizler sosyal alanda başarılı olacak öğrencilerimizi ısrarla fen lisesine gönderiyoruz gibi bir sonuç çıkacaktı. Ya da yüksek puan almış öğrencimiz başka bir şehire gitmek durumunda kalacak. Bu anlamda istikbal vaat eden başarılı çocuklarımız için ilimiz için son derece önemliydi. Ayrıca dışarıdan da öğrenciler gelecek. İlimize hayırlı olsun çok önemli bir eğitim kurumu kazandığımızı düşünüyorum. dün itibari ile Bakanlığımızdan onayı çıktı hayırlı uğurlu olsun diyorum."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.