VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AK PARTİ'NİN ADAYI RECEP TAYYİP ERDOĞAN...

1 Temmuz 2014

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Cumhurbaşkanı adayını içeren dilekçe, aday tanıtımının ...

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Cumhurbaşkanı adayını içeren dilekçe, aday tanıtımının ardından partililerce TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunulacak. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Başbakan Erdoğan'ın siyasi yaşamı ile ilgili bir sinevizyon izleyenlere duygusal anlar yaşattı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladı.

 Başbakan Erdoğan ve AK Parti'nin üst yönetimi ATO Kongre Merkezi'nde biraraya geldi. 4 bin kişinin doldurduğu salonda büyük bir coşku vardı. Salona Başbakan Erdoğan eşiyle girdiği anda büyük bir coşku yaşandı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

  ''O ÇOCUĞUN BAKIŞLARINI UNUTMADIM''

Kardeşlerim 1994 yılıydı İstanbul'da yerel seçimler için gece gündüz çalışıyorduk. Manşetlerin diline aldırmıyorduk. Birileri günlerce önceden zafer naraları atıyordu ama biz Allah'ın izniyle yolumuza devam ediyorduk. İstanbul'un fakir bir semtinde dolaşıyorduk. 7-8 yaşlarında bir kız çocuğu geldi. Elinde bir şey vardı geldi verdi. Annem dedi ki bizi unutmasın. Bir baktım iki bilezik. Kendisi de kolundaki bilezikleri verdi. O çocuğun bakışlarını hiç unutamadım. Pınarhisar'da o çocuğun bakışlarını unutamadım. Başbakan olduğumda yine o masum bakışlarını unutmadım.

 1994 yılıydı. İstanbul’da gece gündü koşturuyorduk. İstanbul’un her semtine ulaşmaya çalışıyorduk. Manşetlerin şevkimizi kırmasına müsaade etmiyorduk. Birileri günler öncesinden zaferlerini ilan ederken, biz milletin takdirinin farklı olduğunu hissediyor koşturuyorduk.

 “ATTIĞIM HER İMZADA O GÖZLER KARŞIMDAYDI”

Ak Parti’yi kurarken gözümün önünde o çocuğun gözleri vardı. Ankara’da başbakanlık görevini yürütürken karşımda o masum gözler vardı. Attığım her imzada o gözler karşımdaydı. Gece yorgun başımı yastığa koyarken sabah uyanınca o gözlerindeki heyecan umut o parıltı beklenti hep karşımdaydı.

 ''BİZ SİYASETİ ALLAH İÇİN YAPTIK''

Yatağa gecenin bir vakti girdiğimde o gözleri hiç unutamadım. Biz siyaseti bu masumlar için yaptık. İstanbul'un işgal edildiğini duyunca yiyecek ekmeği olmamasına rağmen kolundaki bileziği gönderen Pakistanlı kadını unutmadık. Biz siyaseti tüm kenar mahalledeki yoksullar için yaptık. Dicle'nin kenarındaki kaybolan koyunlar için yaptık. Diyarbakır cezaevindeki işkenceye, Mamak'taki zulme son vermek için siyaseti yaptık. Ana dilini konuşması yasak olan anneler için siyaset yaptık. Yoksul olduğu için insan yerine koyulmayan adam gibi adamlar için siyaset yaptık. Ortadoğu için. Filistin için, Somali için, Irak için siyaset yaptık. Biz siyaseti Allah için yaptık. Biz siyaseti ikbal için yapmadık. Biz siyaseti tüm terk edilmişler için yaptık.

 ''NAMAZ KILIYOR DİYE MÜLTECİ DEDİLER''

Bizi anlamayanlar, anlamak istemeyenler bizi denklemin dışında tutmak istediler. İmam-Hatip'te okuyoruz diye bize ölü yıkayıcısı dediler. Namaz kılıyor diye mürteci dediler. Bu toprakların değerlerini savunuyoruz diye bize başka baktılar. Eşlerimize, kızlarımıza başka baktılar.

 ''MUHTAR BİLE OLAMAZ DİYE MANŞET ATTILAR''

Kimi zaman partimizi kapattılar. Muhtar bile olamaz diye manşet attılar. Başbakan olamaz dediler. Bugün nasıl Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta demokrasiyi hak olarak görmüyorlarsa 10 yıllarca bize de görmediler. Biz başkalarının kapılarında olmadık. Diklenmedik dik durduk. Sabrettik. Allah'ın yardımı yakındır diyenlerden olduk.

 ''MANŞETLERE GÖĞÜS GEREREK BU GÜNLERE GELDİK''

Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer olduğuna inandık. Onlar dışladılar biz daha da güçlendik. Manşetlere göğüs gererek bugünlere geldik. Hakkın ne dediğine, milletin ne söylediğine baktık. Yunus'un şu dizesini siyasetin en müstesna yerine astık. Yaradılanı sevdik yaradandan ötürü. Herkese hizmet götürdük. Türk demedik, Kürt demedik, Alevi demedik, Hristiyan demedik...

 ''SİZ KİMSİNİZ''

'Özgüveni yüksek bir Türkiye hayal ettik. Yıllardır özgüveni hırpalanan bir Türkiye vardı. Değerli kardeşlerim 200 yıldır bizi tarihimizden ejdadımızdan koparmak istediler, iddialarımızdan vazgeçmemizi istediler, herkesin karşısında el pençe divan durmamızı istediler. Türkiye'de gündem belirlemek, Türkiye'ye parmak sallamak istediler. Türkiye o soruyu sordu. Siz kimsiniz?

 Bize tepeden bakma cüretine nereden buluyorsunuz? Biz halkız, biz gazilerin torunlarıyız. Biz Fatih'in, Kanuni'nin, Yavuz Sultan Selim'in mirasçılarıyız'

 ''BU BİR TARİHİN KAPATILMASIDIR''

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi demokrasimiz adına çok büyük bir dönüm noktasıdır. Basit teknik bir değişiklik değildir bu sadece yöntemin değişmesi değildir. Bu bir tarihin kapatılmasıdır bunu böyle bilelim.

 ''BU MİLLETİN ÇOCUKLARINA ÖZGÜVEN AŞILADIK''

200 yıl boyunca yerde süründürülmek istenen medeniyeti yeniden ayağa kaldırdık. Bu milletin çocuklarına özgüven aşıladık. Biz bir kapı açtık. Bizden sonra gelecek nesiller bu kadim medeniyeti daha da ileri götürecekler.

 ''ADAYLARI HALKIN SEÇMESİNİ SAĞLADIK''

2007 yılında 11. Cuhmurbaşkanı seçiminde bize Cumhurbaşkanı seçtirmek istemediler. Bu işi kaosa çevirmeye gayret ettiler. Hemen bu işi halka götürdük. 12. ve bundan sonraki Cumhurbaşkanı adaylarını halkın seçmesini sağladık. Bu siyasetimiz için büyük bir olaydır. Bu sadece yöntemin değişmesi değildir. Vesayetler tarihinin kapatılması demektir.

 ''İSMET İNÖNÜ BÖYLE CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ''

11 Kasım 1938'de Gazi Mustafa Kemal'in ölümünden bir gün sonra askerler TBMM kuşatıldı. İsmet İnönü böyle cumhurbaşkanı seçildi.

 "10 AĞUSTOS YENİ TÜRKİYE'NİN DÖNÜM NOKTASI"

Türkiye'nin yeni bir anayasa yapması en öncelikli gündem maddelerimiz arasında yerini koruyacak. Türkiye'nin dış politikada yapıcı, diyalog yanlısı tavrı daha da güçlenecek. Allah'ın izni ile seçilirsek cumhurbaşkanlığımız devlet ile milletimizin buluşmasına vesile olacaktır. El ele gönül gönüle vereceğiz, dayanışma, birlik ve bütünlük içinde daha parlak bir geleceğe yürüyeceğiz. 10 Ağustos Yeni Türkiye yolunda dönüm noktası olacak, yeni Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz.

 "GENÇLİK BENİM HER ŞEYİM"

Sevgili yol arkadaşlarım çok değerli kardeşlerim, siyasete girdiğimiz andan itibaren uzun ince bir yolda hiç durmadan duraksamadan yolculuk yaptık, yapıyoruz. Ortaya koyduğumuz mücadele ile gençlere örnek oluyoruz. Gençlik benim her şeyim.

 ERDOĞANSIZ AK PARTİ

Daha en başından beri ben yoktum biz vardık. Kırk yıllık siyasi hayatım boyunca bu böyleydi. Bizim büyük davamız fani isimler fani şahsiyetler üzerine değil baki şeyler üzerine inşa edilmiştir. Bugüne böyle gelmiştir böyle gidecektir. Recep Tayyip Erdoğan olmadığında Ak Parti'nin olmayacağını düşünen varsa o bu davayı anlamamıştır. Bu teşkilat sistemi kendisine vazife verildiğinde dava sancağını canı bilip en yüksek burçlara göğsünü siper ederek dikecek nice kahraman olduğuna ben şahidim. Ak Parti şahıslarla bugünlere gelmiş bir parti değil. Ak Parti dava partisidir. Tek başına hareket edenlerden değil birlikte yürüyenlerden oldum.

 "BU BİR VEDA KONUŞMASI DEĞİL"

Bu zor günlerimde ailem bana her zaman destek oldu. Bu nedenle eşime destek oluyorum. Çocuklarıma sabırlarından anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bir sabah kalktığımda yatak odamızın kapısında bir pusula görmüştüm, kızım o pusulaya şunu yazmıştı; "Babacığım bir gecenizi de bize ayırır mısınız?" Ben onlardan hep razı oldum onların da kendilerine vakit ayıramadığım için beni affetmelerini benden razı olmalarını diliyorum. Teşkilatımız içinde istemeden kırdığım kardeşlerimiz varsa onlardan af diliyorum. Teşkilatımızdaki tüm çalışma arkadaşlarımdan helallik diliyorum. Ak Parti'yi kurduğumuzdan beri birlikte yürüdüğümüz yol arkadaşlarımdan da helallik diliyorum. Kardeşlerim, bu bir veda değil bu bir ayrılık konuşması değil. Bizim için her an yeni bir başlangıçtır. Allah'ın izni ile birlikte yürümeye devam edeceğiz. 

5 yorum yapılmış
  • Moustapha Akkad
    30 Haziran 2014 • 11:00
    Adınız Özgür Bolu ama çok da özgür ve tarafsız olduğunuz söylenemez! Dikkatinizi çekerim tayyip bey'in Cumhurbaşkanlığı değil, sadece adaylığı açıklandı. Yani eğer manipüle edilmezse eşit şartlarda ve iki turlu bir seçime girecek daha. Ama sizin kafanızda Cumhurbaşkanlığı değil de diktatoryal bir yönetim portresi beliriyorsa onu bilemeyiz tabii!
  • Mehmet Şahan
    30 Haziran 2014 • 11:00
    Pardon ama 12.cumhurbaşkanı adayı diyeceksiniz nerden geliyo bu yanlı gazetecilik ?
  • melungeon
    30 Haziran 2014 • 11:00
    cumhur başkanı erdoğan.olursa parti başkanı ve başbakan kim olacak..zaten akp nin başından gittiği an parti bitmiştir....cumhurbaşkanı hiç bir partiden olmamalı ve tarafsız olmalı...cumhurbaşkanı olduğuna göre kutular doldu...bundan sonra oalacakları yeni başkana yıkacak demektir..vay haline gelenin..
  • melungeon
    1 Temmuz 2014 • 11:00
    yazık bence erdoğana başbakanlık yakışıyor..onun yerini kimse dolduramaz ve onun gibi konuşamaz..galiba artık cok yoruldu ve yıprandı..tabiki kendisinin hakkı ama yerine gececek dolduramaz yerini....
  • Hamdi YALÇIN
    10 Ağustos 2014 • 11:00
    10 AĞUSTOS ZAFERİ KUTLU OLSUN ! Hamdi YALÇIN ([email protected]) 12.Cumhurbaşkanlığı seçiminde sayın Erdoğan zafer kazandı. Bu başarı, bu zafer; inkar edilmemelidir. Zaferi kazanan tebrik edilmelidir. Çünkü zaferi kazanan sadece Başkomutanımız Erdoğan değil, aynı zamanda ülkemizin güzide ordusu aziz milletimizdir. Sağcısı, solcusu, ilerideki, gerideki hiç korkmayın! AKP iktidara geldiği ilk yıllarda ülkemize şeriatın geleceği, kadınların peçe ve çarşaf giymeye zorlanacağı, ülkede huzurun olmayacağı ve ülkenin geriye gideceği, demokrasinin askıya alınacağı yalanları uyduruluyordu. Ne oldu, ülke nereden nereye geldi. Hep ileriye , hep ileriye ğittiği görülmedi mi? Şimdi ise Demokratik hak ve taleplerin karşılanmasına, Demokrasi bayrağının çok daha yükseklere dikileceğini, ülkenin ve milletin gelişmesinde , büyümesinde çok büyük sıçramalar olacağını dost ,düşman herkes görecektir. Sayın Erdoğan'ın Yeni Türkiye yolunda " Demokratik, müreffeh ve öncü ülke" hedefleri var. Ülkemizin ve milletimizin özlem duyduğu , sabırsızlıkla beklediği bu hedeflere kısa sürede ulaşılması hepimizin ortak ve tek dileği olmalıdır. Sayın Erdoğan'ın bu seçim zaferinde sadece o'na oy verenler değil, oy vermeyenler de kazanmıştır. Bu vatan topraklarında yaşayan her vatandaş bu zaferden ğurur duyacak , göreceksiniz mutlu olacaklardır. Onun için zaferi kazananlara diyorum ki, Selam sana Ey kimsesizlerin kimsesi, Selam sana ey hakkı savunan adam, Selam sana, güzel günlerin müjdecisi, selam sana ; seni sevenlere, selam sana oy verenlere,selam sana seni köşke gönderenlere, Selam sana Cumhurbaşkanım,Selam sana Başkomutanım, Selam sana Yeni Türkiye yolunda durmadan koşacak Dünya Lideri, Selam sana , seni kayıtsız şartsız seven ,senin arkanda dimdik duran insanlara, Selam sana, senden hayır dualarını esirgemeyen genç, yaşlı , tüm insanlara, Selam olsun, 10 ağustos'ta birinci raund'da seni yalnız bırakmayan, rakiplerinizi nakavt etmenizde güç veren tüm insanlara, Selam olsun , sana inanan , sana güvenen bu mutlu gecede sevinç gözyaşları döken ,hep arkanda dimdik duran bu geceyi coşkuyla kutlayanlara, Cumhurbaşkanımız kefenini her zaman koltuğunun altında taşımaktadır. O korkusuz, o inaçlı, o imanlı , o fazilet timsali insanın yanında " Yeni Türkiye yolunda" ayaklarına dikenler batsada umursamayacak bu kutlu davada, bu kutlu yolda aziz milletine hizmet yolunda koşacak, bıkmadan, usanmadan hakkın ve mazlumun yanında yer alacak, bütün zorlukları aşmak hususunda omuz omuza çalışacak , beyaz kefenliği yanında bulunduranlar yine Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan'ın yanında olacaktır. Ülkemizde bütün dikenli bahçeler, gül bahçesine dönsün, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN(RTE) 'ın yolu açık olsun , Allah (c.c) yar ve yardımcısı olsun. Milletimizin 10 Ağustos zaferi kutlu olsun...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.