VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FESTİVALE BASKIN YAPTILAR!

20 Haziran 2014

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ‘Mudurnu İpekyolu Kültür ve Turizm Festivali’ne Yeniceşıhlar köyü ...

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ‘Mudurnu İpekyolu Kültür ve Turizm Festivali’ne Yeniceşıhlar köyü halkının taş ocağı eylemi damgasını vurdu. Köylüler ellerinde pankartlarla alana girmeye çalışınca polis engeliyle karşılaştı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Mudurnu İpekyolu Kültür ve Turizm Festivali’nin bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirildi. Törene Bolu Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl ile çevre illerden gelen vatandaşlar ve Mudurnulular katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin koyulmasıyla başlayan festivalde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra protokol üyeleri ve katılımcılar festival alanına geçti.

KÖYLÜLER MEYDANA GELDİ

Festivalde CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı. Özcan’ın konuşması sırasında, iki aydan bu yana köylerine kurulan taş ocağını protesto etmek için eylemler yapan Yeniceşıhlar köylüleri, ellerinde pankartlar ile festival alanına doğru yürüdü. Yaşlısından gencine kalabalık grupla festival alanına girmek isteyen köylüleri polis engellemeye çalıştı. Festival alanında protokol konuşmalarının devam etmesinden dolayı polisler, köylülerin önünü gererek alana girmelerini engelledi.

Yeniceşıhlar köylüleri, konuşmalarının sonuna kadar ellerinde pankartlar ile alan kenarında bekledi. Köylüler zaman zaman seslerini duyurmak için alkış tuttular.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.