VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN'IN PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

17 Haziran 2014

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın üzerinde titizlikle durduğu ve çalışmalarını yakından takip ettiği THK Üniversitesi'ne ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın üzerinde titizlikle durduğu ve çalışmalarını yakından takip ettiği THK Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksek Okulu'nun Bolu'ya kazandırılması için çalışmalar devam ediyor. D-100 Karayolu üzerinde bulunan ve Tekel Binası olarak kamuoyunca bilinen binaya tabela asıldı. THK Üniversitesi'nin Bolu'da açılabilmesi için YÖK'ten kararın çıkması bekleniyor. Üniversite'nin 2015 yılında eğitim öğretime başlaması amaçlanıyor.

Bolu'ya ikinci bir üniversite kazandırmak amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. 2014 yılının Ocak Ayında THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ve Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin Bolu'ya gelerek, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın Bolu'ya kazandırmak istediği THK Üniversitesi için önerilen binaları incelemiş, THK yetkilileri binaların kendilerine devredilmesini talep etmişlerdi.

ÜNİVERSİTE'NİN TABELASI ASILDI

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın ısrarla takip ettiği THK Üniversitesi'nin Bolu'ya kazandırılmasında önemli bir adım daha atıldı. Bolu Belediyesi tarafından Özelleştirme Dairesi'nden satın alınan ve kamuoyunda Tekel Binası olarak bilinen binaya 'Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bolu Havacılık Meslek Yüksekokulu' tabelası asıldı.

HÜSEYİN İKA BİLGİ VERDİ

Tabelanın asılması sonrası sorularımızı cevaplandıran Bolu Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin İka, 'Kamuoyunun da bildiği gibi, Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz Bolu'da bir havaalanı açılması ve bununla koordineli olarak eğitim verecek Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin Bolu'ya kazandırılması için yoğun çalışma yürütüyor. Ocak Ayında ilimize yapılan ziyarette THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ve THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, kendilerine önerdiğimiz iki binayı incelemişlerdi ve binaların kendilerine devredilmesini talep etmişlerdi. Biz de hemen resmi yazıları yazarak, binaların kullanım hakkını THK Üniversitesi'ne devretmiştik. Bu aşamadan sonra çalışmalarımız devam etti ve şu anda 'THK Üniversitesi Bolu Meslek Yüksek Okulu' ibaresiyle tabela asıldı. Meslek Yüksekokulu'nun 2015 yılı içerisinde eğitim ve öğretime başlayabilmesi için Bolu Belediyesi olarak girişimlerimiz devam ediyor' diye konuştu.

KAYNAK: www.bolutakip.com

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.