VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

RAMAZAN GÜZEL'E AĞIR CEZA

12 Haziran 2014

Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Ramazan Güzel’e 19 yıl 5 ay 10 ...

Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Ramazan Güzel’e 19 yıl 5 ay 10 gün hapis kararı çıktı. Bir kadının kendini bilmez bir erkeğin başını nasıl belaya sokacağı ve hayatını mahvedeceği dava sonunda verilen ağır ceza ile kanıtlanmış oldu.

Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne ait yaklaşık 800 milyon lirayı zimmetine geçirerek, ilişkisi olan Pınar S.’ye aktardığı gerekçesiyle yargılanan BESOB Genel Sekreteri Ramazan Güzel, tam 19 yıl 5 ay 10 gün hapse mahkum edildi. Bolu Ağır Ceza mahkemesinde görülen davada Pınar S. ise 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası ve 4 bin lira para cezası ile cezalandırıldı. Pınar S.’nin hesabında bulunan 100 bin lira Birliğe teslim edilecek.

DAHA ÖNCEKİ DURUŞMALARDA NE DEMİŞLERDİ;

“Bir dönem boşluğa düşmüştüm. İnternet üzerinden P. S. Hanım ile tanıştım. Daha sonra ona anlatılmayacak şekilde bağlandım. Daha sonra devamlı görüşmeye başladık. Sesini bile duymadan bir gün geçiremiyordum. Bir süre sonra benden para istemeye başladı bende Tahir Gayret’in imzasını taklit ederek bankalardan para çekerek P.S.’ye gönderdim. Kendine zaman zaman bankadan, telefon bankacılığı ve PTT’den paralar gönderdim. Ona olan ilgim ve sevgim nedeniyle bu paraları ona gönderdim. Benim o dönem 40 bin TL borcum vardı. Aracımı sattım. Borcumu ancak 10.000 lirasını kapattım. Kurumdan aldığım parayı kesinlikle evim için kullanmadım. P.S.hanıma telefon bankacılığı ile bazen biner TL gönderdim. Parayı kurumdan aldığımı hiçbir zaman ona söylemedim. Kendisinin 700 lira limitli ek kartını her hafta ödedim. Ben çektiğim paranın 300- 400 bin TL civarında olduğunu sanıyordum. Oysa bu rakam 600 bin liraya çıkmış”

"KENDİSİYLE GÖNÜL BİRLİKTELİĞİM OLMADI AMA CİNSEL BİRLİKTELİĞİMİZ OLDU"

P.S. ise Güzel’den 50-60 bin lira civarında para aldığını söyleyerek; “Kendisiyle gönül birlikteliğim olmadı ama cinsel birlikteliğimiz oldu. Bu devirde kimse kimseye 600.000 lira vermez. Üstelik paraları elden aldım” demişti. “Kendisi benden intikam almaya çalışıyor” diyerek sözlerini sürdüren P.S. “Bana birlik hesabından para gönderdiğini söylemedi. Kendisinin fındıklığının olduğunu, bilgisayarcı bir arkadaşına trilyonluk iş bağladığını ondan para aldığını ve dışarıdan bir kaç işyerinin muhasebesini tuttuğunu söyledi” Biçiminde konuşmuştu. Mahkeme hâkiminin P.S’ye “Hesabınızdaki 360.000 liraya bloke konulmuş” demesi üzerine konuşan P.S. “Ben restoran işlettim, araba alım satım işi ile uğraştım. Bu paralar buralardan kazandığım paralardır”

“ALLAH’A HESAP VERDİĞİM GİBİ HESAP VERİYORUM”

Bu işin hesabını öbür tarafta Allaha vereceğini bu yüzden öbür tarafta yapacağı savunmanın aynısını şu anda mahkemede yaptığını söyleyerek sözlerine başlayan Ramazan Güzel ise Restoran’ın 2009 yılında kapandığını ve Belediye’ye olan su borçlarını bile kendisinin ödediğini söyleyerek ; “O hesaplar incelenirse hesap hareketlerinin kendisiyle tanışmamızın ardından arttığı görülür. Benim bu duruma düşmemin sebebi P.S. hanım ve Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin denetim kurulunun yeteri kadar görevini yapamamasıdır”

“DENETİM OLSAYDI BU İŞİ YAPAMAZDIM”

 “Bana karşı hiç denetim yapmadılar. Denetim olsaydı bu işi yapamazdım. Tek başıma para çekme yetkim yok. Çoğunu bilgisayardan olmak üzere başkanın kaşeli imzasını kullanarak yaptım”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.