VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİ'DEN TEKNOLOJİK TALİMAT!

6 Haziran 2014

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, AFAD Müdürlüğü’nde düzenlenen ‘Afete hazırlık’ toplantısında yeni bir talimat verdi. Kurumlar ...

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, AFAD Müdürlüğü’nde düzenlenen ‘Afete hazırlık’ toplantısında yeni bir talimat verdi. Kurumlar artık kendi aralarında telsizlerle haberleşecek. Olası afetlerde GSM operatörleri devre dışı kalsa bile telsizle irtibat kurulacak.

Son günlerde ülke genelinde deprem, sel baskınları ve toplumsal olayların artması üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü harekete geçti. Afetlere hazırlıklı olmak amacıyla AFAD Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları başkanlık yaparken, Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, AFAD Müdürü Hasan Erdoğan, UMKE Sorumlusu Onur Durukan, Bolu Kızılay yetkilileri, kurumun şube müdürleri ve çalışanlar katıldı. Toplantıda AFAD İl Müdürü Hasan Erdoğan, Bolu Afet ve Acil Yardım Planı ile ilgili bir sunum yaparak kurumun kurtarma faaliyetleri, potansiyeli ve kurtarma çalışmalarında kullanılan malzemeler hakkında da katılımcılara bilgiler aktardı.

Bolu’nun afet riski yüksek ve tarihte de acı hatıraları bulunan bir bölgede olduğunu ifade eden Vali Ahmet Zahteroğulları, “Allah ülkemize ve şehrimize bu tür acıları bir daha yaşatmasın dileriz ama bu gerçeği de bilip ona göre hazırlıklı olmamız lazım” dedi.

“TOPLANTILAR SIKLAŞTIRILMALI”

 

“Afet çok önemli bir olgudur” diyen Vali Zahteroğulları, “En iyi plan, insanların akıllarında olan plandır. Meslek hayatım boyunca deprem ve sel gibi doğal afetlerin koordinesinde birebir çalışmış bir insanım. Olası afetlere karşı topluca bir bütünlük içerisinde hazır olmak gerekmektedir. Her an, her zaman afet olabilir. Afetlerdeki en önemli iki unsurumuz haberleşme ve ulaşımdır. Bu iki unsuru sağlamadan doğru dürüst bir şekilde olayı yönlendiremeyiz. Herhangi bir durumda neyin nerede olduğunu, kimin nereye gideceğini hem bizim hem de o kişilerin bilmesi lazım. O bakımdan bu tür istişare toplantılarını sıklıkla yapmakta büyük fayda vardır. Bu gün bu hazırlıkları yapmasak afet anında telafisi mümkün olmayan durumlar ile karşılaşabiliriz. Ayrıca afet anında zamana karşı bir yarış süreci başladığı için bu toplantılar faydalı olmaktadır” şeklinde konuştu.

TEKNOLOJİ KULLANILACAK

Teknolojiden faydalanarak yeni sistemlerin kurulması için çalışmalar yapılmasını isteyen Vali Zahteroğulları, telsiz sistemlerin de çok önemli olduğunu vurguladı. Zahteroğulları, tüm kurumların birbirleriyle telsiz yoluyla haberleşecek şekilde çalışma yapmalarını istedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.